emag profishare

vineri, 19 noiembrie 2010

Veste proasta pentru viitoarele mamici!

Perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi modificată, dar cuantumul va rămâne neschimbat, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ioan Botiş.
Ministrul Muncii a spus că sunt mai multe variante de modificare a reglementărilor privind indemnizaţia pentru creşterea copilului.
Una dintre variantele luate în calcul se referă la înjumătăţirea perioadei de acordare a indemnizaţiei, de la doi la un an, potrivit unor surse.
Premierul Emil Boc spunea în 20 septembrie, că Guvernul intenţionează să regândească indemnizaţia de creştere a copilului, reducând "generozitatea" unor astfel de plăţi.
Curtea Consituţională a validat, în 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizaţie pentru creşterea copilului cu 15%, care nu va putea, însă, să scadă mai jos de 600 de lei.
Sursa: mediafax

După cum se mişcă lucrurile în ţara asta varianta cu reducerea perioadei este aproape ca sigură. Nu văd altă soluţie mai bună şi cum ne-a obişnuit guvernul actual care vrea să scoată bani la buget din orice, va face ca viitoarele mame să se întoarcă la muncă după un an. Nu pot spune că e un lucru rău sau bun, dar macar economia care se va face în acest fel să se regăsească cumva în sănatatea şi educaţia copiilor ar fi bine.

UPDATE: Vor fi luate în discuţie trei variante privind reducerea perioadei de primire a acestui drept de la 24 de luni, cât este în prezent, la 12, 14 sau 18 luni.

Un comentariu:

  1. OFFFF
    Inca nu sunt mama, dar sper din tot sufletul sa stau macar 2 ani cu copilul acasa.

    Vreau sa impartasesc cu voi cateva idei de cadouri pentru Craciun.
    M-am hotarat ca anul asta sa fac de Craciun daruri mici, originale, ieftine, dar cu un efect maxim garantat.
    - Asa ca o sa fac origami si decoratiuni de brad din hartie si/sau crosetate.
    - O sa daruiesc scrisori personalizate de la Mos Craciun sau un certificat de buna purtare :))))
    Cu siguranta voi oferi zambete largi :)
    Uite site-ul cu scrisorele: MySantaLetter.org

    Eu va urez tuturor de pe acum SARBATORI FERICITE!!!
    Sim

    RăspundețiȘtergere