emag profishare

marți, 30 noiembrie 2010

Concediul maternal, un an. Idemnizatie 85% din salariu

"Ministrul Muncii are sprijinul nostru pentru varianta propusă de dânsul, această variantă prevede păstrarea sumelor pentru care se dă ajutorul pentru mame, timp de 12 luni, adică minim 600 de lei, nu mai mult de 3.400 de lei, în cuantum de 85% din salariul pe ultimele 12 luni", a declarat vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, după şedinţa BPN al PDL.
Boureanu a arătat că femeile care au curajul să-şi asume răspunderea unei decizii de a naşte un copil şi au servicii bune trebuie să fie încurajate să se întoarcă la serviciu, primind o sumă de 500 de lei lunar, pentru cele care se întorc în câmpul muncii după primele 12 luni.
Întrebat dacă există vreo opţiune pentru mamele care doresc să mai stea acasă cu copilul mai mult de un an, Boureanu a răspuns: "Nu există această opţiune".

Continuare articol pe mediafax.ro

După ce o să citiţi articolul integral o să rămâneţi cu nişte nelamuriri, dar aceste se vor rispi curând când propunerea lui BOUreanu va fi fructificată ca lege şi sigur 12 luni va fi concediu de creştere restul dateleor din problemă cred că pot să mai aibă modificări. Aşa că cine n-a fost harnic/ă până acum să conceapă un copil, mai greu de acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu