emag profishare

joi, 28 mai 2009

Gimnastica in fiecare dimineata!

Gimnastica din primele luni creeaza buna dispozitie si favorizeaza o dezvoltare armonioasa pe viitor.
La sugar gimnastica poate fi inceputa din a 3 a luna de viata, exercitiile fiind facute cam la aceeasi ora, inainte de masa sau de baie. Sedintele de gimnastica la bebelus sunt de fapt un masaj facut cu multa blandete timp de 3- 4 minute si se executa la nivelul picioarelor, bratelor, spatelui, abdomenului. Miscarile vor fi circulare. Se va folosi un ulei de masaj sau crema pentru copii. Cand bebelusul a mai crescut, masajul va fi inlocuit cu miscari usoare ale membrelor, iar dupa 6 luni cu miscari de gimnastica.

Prin gimnastica pregatim muschii copilului pentru a putea sedea, a merge, iar masajul abdomenului si toracelui ajuta miscarile respiratorii.

Primele exercitii:

Pentru inceput se invata sugarul mai mare sa prinda mana mamei, ii intindem miinile si picioarele, apoi dupa cateva zile incepem miscarile circulare ale piciorului, flexam si intindem piciorul, miscari circulare ale bratelor, incepem ridicarea si coborarea membrelor superioare si inferioare, ridicarea corpului. In primele luni se incearca a se obisnui bebelusul sa urmareasca cu privirea anumite obiecte, in acest fel el fiind determinat sa ridice capul.

Dupa luna a-3-a:

Dupa trei luni il ajutam sa se proptesca in miini pentru a-si dezvolta muschii gatului si spatelui. Ii putem da diverse obiecte sa le apuce si sa le studieze. Cand a implinit deja 6 luni si poate sta in sezut, il putem stimula sa se tarasca pe o patura sau in tarc, incurajandu-l sa articuleze primele sunete. Tot in aceasta perioada daca il sustinem de subsuori copilul va incerca sa paseasca.

La varsta de noua luni il ajutam sa se tina in picioare, incepe gimnastica propriu zisa prin care copilul isi dezvolta muschii pregatindu-se pentru mersul in picioare.

Fiecare sedinta de gimnastica e bine sa se finalizeze cu un masaj general, care va inviora bebelusul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu