emag profishare

duminică, 12 decembrie 2010

Au trecut doi ani

La multi ani, Alexia Gabriela, azi se fac doi ani de când ai venit pe tărâmul muritorilor și au trecut doi ani cu bune și frumoase și tu ai crescut cât alții în 7 ani, în ritumul asta de trecere a timpului în curând te vedem la gradiniță, scoală, facultate, primarie, parlament, președinte, ........
Următorul filmulet este destul de nou, fiind filmat cu aproximativ o lună în urmă la expozitia de pasari si flori din Galati.

Untitled from mickwin on Vimeo.


UPDATE: Imi pare rau pentru cei care nu pot vizualiza imaginile, voi pune filmuletul pe un alt site, sau poate voi schimba fondul muzical cu o manea.

marți, 30 noiembrie 2010

Concediul maternal, un an. Idemnizatie 85% din salariu

"Ministrul Muncii are sprijinul nostru pentru varianta propusă de dânsul, această variantă prevede păstrarea sumelor pentru care se dă ajutorul pentru mame, timp de 12 luni, adică minim 600 de lei, nu mai mult de 3.400 de lei, în cuantum de 85% din salariul pe ultimele 12 luni", a declarat vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, după şedinţa BPN al PDL.
Boureanu a arătat că femeile care au curajul să-şi asume răspunderea unei decizii de a naşte un copil şi au servicii bune trebuie să fie încurajate să se întoarcă la serviciu, primind o sumă de 500 de lei lunar, pentru cele care se întorc în câmpul muncii după primele 12 luni.
Întrebat dacă există vreo opţiune pentru mamele care doresc să mai stea acasă cu copilul mai mult de un an, Boureanu a răspuns: "Nu există această opţiune".

Continuare articol pe mediafax.ro

După ce o să citiţi articolul integral o să rămâneţi cu nişte nelamuriri, dar aceste se vor rispi curând când propunerea lui BOUreanu va fi fructificată ca lege şi sigur 12 luni va fi concediu de creştere restul dateleor din problemă cred că pot să mai aibă modificări. Aşa că cine n-a fost harnic/ă până acum să conceapă un copil, mai greu de acum.

vineri, 19 noiembrie 2010

Veste proasta pentru viitoarele mamici!

Perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi modificată, dar cuantumul va rămâne neschimbat, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ioan Botiş.
Ministrul Muncii a spus că sunt mai multe variante de modificare a reglementărilor privind indemnizaţia pentru creşterea copilului.
Una dintre variantele luate în calcul se referă la înjumătăţirea perioadei de acordare a indemnizaţiei, de la doi la un an, potrivit unor surse.
Premierul Emil Boc spunea în 20 septembrie, că Guvernul intenţionează să regândească indemnizaţia de creştere a copilului, reducând "generozitatea" unor astfel de plăţi.
Curtea Consituţională a validat, în 25 iunie, reducerea sumelor acordate ca indemnizaţie pentru creşterea copilului cu 15%, care nu va putea, însă, să scadă mai jos de 600 de lei.
Sursa: mediafax

După cum se mişcă lucrurile în ţara asta varianta cu reducerea perioadei este aproape ca sigură. Nu văd altă soluţie mai bună şi cum ne-a obişnuit guvernul actual care vrea să scoată bani la buget din orice, va face ca viitoarele mame să se întoarcă la muncă după un an. Nu pot spune că e un lucru rău sau bun, dar macar economia care se va face în acest fel să se regăsească cumva în sănatatea şi educaţia copiilor ar fi bine.

UPDATE: Vor fi luate în discuţie trei variante privind reducerea perioadei de primire a acestui drept de la 24 de luni, cât este în prezent, la 12, 14 sau 18 luni.

miercuri, 17 noiembrie 2010

Dezactivare buton Power si Reset

Pentru că după articolul cu blocarea butonului de deschidere/închidere tavă CD/DVD am primit un telefon despre cum se pot bloca si butoanele de Reset şi Power ale calculatorului din Windows, am sa scriu şi despre acest lucru în continuare.
Deşi am căutat puţin pe internet, pentru butonul de Reset n-am găsit nimic despre cum s-ar putea bloca s-au anula efectul său în Windows. La unele calculatoare acest buton e ceva mai greu accesibil aşa că să poate copilul dumneavoastră nu l-a descoperit că altfel n-am soluţie. Însă pentru butonul de Power care pe multe carcase e şi luminat ceea ce atrage atenţia celor mici, are Windows-ul soluţia.
Ca să schimbaţi efectul butonului de Power trebuie sa mergeţi în Control Panel apoi Power Options, iar aici accesaţi tabul Advanced, unde veţi găsi să modificaţi ce să se întâmple atunci cand se apasă butonul de Power. Din lista de acolo puteţi să-i spuneţi să facă altceva sau să nu facă nimic. Paşii descrişi mai sus sunt valabili pentru Windows XP, iar pentru Windows Vista/7 nu sunt foarte diferiţi decât că opţiunea e pusă prin altă parte pe care sigur o s-o observaţi.

luni, 15 noiembrie 2010

Blocare, deblocare buton CD/DVD

Daca aveti copii mici, în casă, atunci sigur ştiţi că le place să se joace pe la butoanele calculatorului. Vom vorbi despre cum putem bloca butonul de deschidere/închidere tavă CD/DVD. CD/DVD-ul pot fi dezactivate din BIOS, dar totuşi ele vor fi alimentate şi butonul de scoatere tava ar permite copiilor deschiderea şi închiderea tavei de CD/DVD.

Cea mai bună opţiune pentru a bloca unitatea CD / DVD este să fie făcută din cadrul sistemului de operare. Există un utilitar gratuit care face acest lucru pentru tine şi este numit CD/DVD Drive Locker. Odată ce acest utilitar este instalat acesta vă va oferi opţiuni pentru a bloca unităţile pe care intenţionaţi să le blocaţi.Adăugaţi unităţile pe care intenţionaţi să le blocaţi în lista blocaţi, odată ce acest lucru este realizat, nu veţi putea deschide tava de CD/DVD folosind butonul, chiar dacă acestea este alimentat. Mutaţi unităţile care sunt blocate în lista de disponibile (adică în stânga) şi software-ul va debloca aceste unităţi. Utilizare software-ului este foarte simplă şi nu cred să aveţi probleme.
Programul este funcţional pe Windows 2000/XP/Vista/7

DOWNLOAD CD/DVD Drive Locker

vineri, 27 august 2010

Bebelusul Michelin

Un bebeluş chinez, în vârstă de zece luni, a şocat medicii şi opinia publică prin faptul că are deja o greutate de 20 de kilograme, starea sa de sănătate fiind aparent bună.
Copilul, poreclit "Bebeluşul Michelin", a fost dus la un spital din Changsha, capitala provinciei Hunan, având febră, însă medicii au rămas şocaţi când au văzut cât de gras este.
La numai zece luni, bebeluşul are greutatea unui copil de şase ani.
Părinţii săi au pus greutatea copilului pe seama faptului că nu are alte activităţi decât mâncatul şi dormitul.

Deci dragi părinţi nu mai obligaţi copii să doarmă toată ziua şi să mamance tot din farfuri, pentru ca poate deveni un Michelin mai târziu.

luni, 23 august 2010

Grafice de crestere copii

Pentru că acum un an postam un articol cu greutatea şi înălţimea normală a copiilor de până la vârsta de 1 an, acum că şi fiica mea a crescut şi se apropie cu paşi repezi de vârsta de doi ani cred că ar fi bine să vedem care este greutatea şi înălţimea normală a copiilor până în 3 ani.

Un parinte ar trebui sa devina ingrijorat cand datele sunt sub cea de-a cincizecea curba a functiei de repartitie. Asta inseamna ca fata lor nu va fi foto-model sau ca fiul lor va fi prea scund sa joace baschet? Categoric nu! Atata timp cat copilul creste intre limitele normale(a zecea si a nouazecea curba a functiei de repartitie) si sta intre aceste limite la multiplele vizite la medic, totul e bine. Copilul este important sa fie pe o curba si sa ramana pe ea. De exemplu, un medic ar putea fi ingrijorat daca un copil de sase luni a fost pe a saptezeci si cincea curba a functiei de repartitie, la noua luni a fost pe a douazeci si cincea curba a functiei de repartitie si la saisprezece luni a fost sub a zecea curba.

Iată, aceste grafice de crestere - la baieţei si fetiţe.
1. Graficul greutatii (in kg) la baieti - varsta 0-3 ani.
2. Graficul inaltimii (in cm) la baieti - varsta 2-18 ani.

3. Graficul greutatii (in kg) la fete - varsta 0-3 ani.
4. Graficul inaltimii (in cm) la fete - varsta 2-18 ani.

vineri, 30 iulie 2010

Banc

Pentru că e bine să mai si zâmbim din când în când, iată un banc cu mama, copilul şi tatăl.

Mama si copilul acasa.
Mama: - Suna-l si tu pe taica-tu si vezi cand ajunge acasa.
Copilul: - Am sunat mama dar raspunde o tanti si nu vrea sa mi-l dea la telefon.
Ajunge barbatul acasa. Nevasta infuriata, zbeng-zbeng 2 palme.
Tata: - Pentru ce au fost astea femeie?
Mama: - Gigel, vino si zi-i lu tati ce spunea femeia aia!!
Copilul: - “Pentru moment abonatul nu poate fi contactat, va rugam reveniti.”

miercuri, 7 iulie 2010

Inca un copil conceput

După ce cu aproximativ doi ani în urmă când am început să scriu primele rânduri pe acest blog un coleg din liceu şi bun amic după, mă întreba cum se face un copil, având în vedere ca la acea vreme soţia mea era însărcinată, a trebui să-i ofer un răspuns aşa că am scris la acea vreme un scurt articol cu exemplificarea creării unui copil pe care îl puteţi vedea aici.

Vremea a trecut şi astăzi am aflat că domnul Adrian Magadan, un bărbat feroce care nu-şi dorea copil chiar aşa de tânar se pare că a fost ademenit de fumoasa lui sotie Loredana, şi a reusit să obţină ce îşi dorea. Dar cum bărbaţii sunt mai guralivi la acest subiect vine întrebarea, oare l-o fi făcut cu soţul sau nu?

Îi urez viitoarei mămici, sarcină uşoară şi să aibă parte de bucurii în continuare, şi vreau să dăm un pronostic asupra sexului care îl va avea viitorul copil al celor doi viitori părinţi. Pentru a vă uşura pronosticul o să vă împărtăşesc şi o poză a celor doi.

marți, 15 iunie 2010

Ca sa nu ma uitati!

Cum de multă vreme nu am mai pus nici un filmulet sau poze cu Alexia, iată că acum mi-am facut ceva timp să vă arat câteva fotografii făcute în Gradina Botanică din Galați la începutul lunii iunie. Am pus și eu câteva poze mai reușite, oricum fetița mea e mare acum, are 1 an și jumătate și din pacate are o săptămână de când e plecată de langă tata, pentru ca își va petrece perioada verii în altă țară la bunici.

vineri, 11 iunie 2010

Sistem imunitar mai slab daca ne protejam exagerat


Copiii mici se joaca uneori cu obiecte pe care parintii le considera dezgustatoare. Este in natura lor; sunt curiosi, ating tot ce vad si nu se sinchisesc atunci cand mama le spune “Ia mana de acolo, e murdar”. Dupa autoritatile sanitare ne-au indemnat pe toate caile sa mentinem cat mai bine igiena, sa ne spalam in mod regulat pe maini si sa folosim cat mai des gelul antibacterian, e greu sa nu ne gandim la efectul pe care toate aceste precautii il au pe termen lung asupra sanatatii.

Bolile infectioase sunt un motiv real de ingrijorare, dar exista voci care sustin ca societatea moderna exagereaza in privinta protejarii celor mici de microbi si bacterii. Numeroase cercetari arata ca expunerea copiilor la microbi le intareste sistemul imunitar, protejandu-i astfel de unele boli mai tarziu in viata.

Acest curent de opinie sustine ca limitarea expunerii copiilor la paraziti, bacterii sau virusuri, in primii ani de viata ii face vulnerabili mai tarziu, in perioada adulta, la alergii sau alte afectiuni, precum astmul sau bolile autoimune. De fapt, copiii care si-au petrecut prima parte a copilariei intr-o gospodarie la tara sau care au fost dusi devreme la gradinita par sa fie mai putin afectati de alergii.

Intr-un studiu recent, prof. McDade si colaboratorii sai au demonstrat ca incidenta infectiilor in organismul adultlor este mai redusa daca pana la varsta de doi ani au fost mai expusi la fecale animale si au suferit mai des de diaree. Infectiile in organism sunt asociate cu numeroase boli cronice, precum bolile cardiovasculare, diabetul sau Altzheimer.

In ultima jumatate de secol, odata cu modificarea substantiala a comportamentului uman, s-a constatat ca multi dintre acesti microbi au inceput sa dispara. “Aceasta disparitie are consecinte – unele bune, altele rele”, sustine prof. Blaser.
Cand exageram cu masurile de igienizare a mediului in care se dezvolta sugarul pentru a il proteja de diverse boli riscam sa il lipsim de posibilitatea de a isi dezvolta un sistem imunitar puternic.

Articol integral in pe hotnews.ro

marți, 1 iunie 2010

La multi ani copilasi

Pentru că este 1 iunie şi e grevă printre bugetari, ar fi bine să fim mai veseli şi să ne gândim la copilarie, la momentele frumoase fără griji şi nevoie, de când eram noi copii. Părinţii care au cel puţin un copil deja se gândesc ce cadou, sa-i facă odorului său şi unde să-l ducă pe acesta de ziua copilului.
La capitotul cadou ne vin cei de la happyfish.ro cu o idee de cadou pentru cei mici, aşa că vă las să vedeţi imaginile video şi apoi să porniţi în goana după cadou.
La Multi ani tuturor copiilor şi celor care se simt copii.

marți, 11 mai 2010

Se reduce alocatia pentru mame!

Andreea Paul Vass, consiliera premierului Emil Boc, a afirmat marti, la Realitatea FM, ca Ministerul Muncii analizeaza variantele pentru reducerea alocatiei pentru mame, declarand ca ea va scadea in mod cert, solutia cea mai probabila fiind reducerea procentului de 85% din media venitului pe ultimele 12 luni.
"Se va diminua, asta este o certitudine, procentul se va diminua, dar nu stim inca sa va spunem exact cu cat pentru ca aceasta analiza de impact se face la Ministerul Muncii si asteptam pana maine o astfel de decizie", a afirmat ea.
Sursa: hotnews.ro

Aşa că dragi mămici care încă sunteţi în creşterea copilului, cred ca e timpul să ne întoarcem la muncă sau nenorociţii aştia care s-au votat ne vor scadea sau poate chiar nu ne vor mai da indemnizaţia de creştere copil. Au mărit indemnizaţia, au dat lege de mărire salarii profesori, pensii mai mari că sâ-i voteze lumea iar acum le aruncă cu noroi în faţă. O să ajungem mai rău ca pe vremea împuşcatului, dacă nu suntem deja.

miercuri, 5 mai 2010

Operatie de polipi

Pentru că ieri am fost cu fetiţa mea Alexia să o operam de polipi, vreau să vă împărtăşesc şi vouă din ceea ce înseamna o operaţie clasică de polipi.
În primul rând să vedem ce sunt defapt polipii, şi alte câteva amănunte importante despre acest lucru.

Polipii sau vegetaţiile adenoide reprezintă inflamaţia şi hipertrofia (creşterea în volum) a amigdalei faringiene a lui Luschka. Aceşti polipi se dezvoltă la copii în spatele foselor nazale spre faringe, spre deosebire de dezvoltarea lor la adult care are loc în fosele nazale. Cauzele apariţiei polipilor sunt reprezentate adesea de clima rece şi umedă care duce la inflamarea mucoasei nazale, cu formarea unor insule limfoide de culoare alb-sidefiu ce obstruează căile nazale, împiedică respiraţia şi scurgerea secreţiilor, putând duce în timp la complicaţii grave.

Prin obstrucţia căilor nazale polipii împiedică respiraţia normală a copilului care ar trebui să se facă pe nas, adesea micuţul respirând pe gura, secreţiile nazale nu se mai elimină corect, se acumulează şi se pot infecta. Totodată infecţiile se pot transmite la ureche, o complicaţie frecventă a polipilor care dă şi verdictul de tratament operatoriu fiind otitele.

Polipii întârzie dezvoltarea armonioasă a copilului şi chiar poate duce la modificări la nivelul feţei şi cutiei toracice, ale sternului. Respiraţia defectuoasă provocată de polipi nu permite o oxigenare bună a creierului, astfel apar probleme în capacitatea copilului de învăţa, de a se concentra la şcoală, randamentul acestuia fiind scăzut. Nici mâncatul nu este uşor, copilul obosind repede din cauza incapacităţii de a respira pe nas şi de asemenea din cauza scăderii functiei olfactive (mirosul).

Mai multe despre polipi găsiţi aici.

După această scurtă-lungă introducere să va spun şi cum au decurs lucrurile la noi. Ne-am prezentat la Spitalul de Copii din Galaţi la ora 7.30, după ce ni s-a făcut foia de internare, ne-am dus în salon sa ne echipăm de scandal apoi a trebuit să facem un set de vreo 3 analize la copil pentru a se da undă verde operaţiei. Normal sau nu micuţa mea a plâns la fiecare înţepătură făcută de asistente pentru recoltarea sângelui, şi mai ales că nu era mama ei în preajmă să o liniştească şi să o îmbrăţişeze. După ce toate analizele au ieşit bine în jurul orei 11.00 a trebuit să mă despart de fetita mea pentru câteva minute pentru a fi operată. I s-a facut o injecţie la funduleţ şi s-a dat cu un spray in gura pentru a calma si amorti putin zona unde urma să fie operată. N-am putut să cronometrez cât timp a durat operaţia pentru că după ce mi-a luat fata a început să ţipe şi să plângă încât numai la asta nu mă gândeam, dar cred că au fost vreo 5 minute.
După aceste minute grele în care auzeam numai ţipetele de ajutor, mi-au adus-o înapoi în braţe suspinând şi plină de lacrimi, tremurând şi cu sânge care îi curgea din nas. Nu era o imagine tocmai plăcută, dar eram fericită că o pot ţine în braţe. După numai câteva minute a adormit iar eu continuam să o mai şterg de sângele care mai curgea. A mai venit doctorul de vreo 2 ori să vadă dacă totul e în regulă, iar micuţa mea cum îl vedea începea să ma strângă în braţe ca şi cum nu vrea să o mai ia nimeni de lângă mine să-i facă vreo ceva. După vreo jumătate de oră cât a mai aţipit după operatie şi-a revenit în formă şi parcă nu păţise nimic. Mă bucuram că totul a decurs bine şi sper ca să nu mai ajung pe la spital în următorii 100 de ani. Pe la ora 14.00 ne-a dat voie să plecam acasă şi ni s-a spus că două zile să nu ieşim după care putem ieşi dar să ne plimbam liniştite şi să nu alergăm sau să facem efort.
După operaţie ni s-a recomandat să bem multe lichide care să nu fie calde ci chiar reci, şi nu mâncare solidă care să-i provoace vreo rană urmând ca uşor să revenim la alimentatia normală. Luni va trebui să mă prezint din nou la control şi sper ca totul să evolueze normal şi fără probleme.

Concluzii: Deşi la început mi-a fost teamă de această operaţie, în urma documentarii asupra efectelor negative care le poate provoca, cred că trebuie să ne facem curaj şi să ne gândim că totul va fi bine şi copilul se va simţi mult mai bine după.

vineri, 23 aprilie 2010

Foto cu bebelusi

Dacă acum câteva zile am publicat un articol cu nou născuţi fotografiaţi în diverse ipostaze ale somnului, acum să trecem la câteva fotografii cu bebeluşi ceva mai mari, dar la fel de drăgălaşi ca şi somnoroşii. Întotdeauna copilaşii vor fi nişte fiinţe foarte drăgălaşe şi oricât ar fi ei de neastâmpăraţi dragostea şi existenţa lor langă cei ce le-au dat viaţă va face viaţa mai frumoasă şi mai placută.Hongkiat a publicat ieri o selecţie intitulată Baby Photography: 40 Photos Of Lovable Babies, aşa că vă las şi pe voi să savuraţi catevă fotografii reuşite şi frumoase

luni, 19 aprilie 2010

Copii say "sleeeep!"

Fiindcă nou-născuţii sunt cele mai mici şi drăgălaşe fiinţe vreau să vedeti şi voi câteva fotografii cu frumoşii adormiţi. “Sleeping beauties”, este titlul unei cărţi de fotografii, realizată de Tracy Raver şi Kelley Ryden, care au realizat fotografiile adorabile cu bebeluşi. Este şi un material video în care le cunoaştem pe cele două fotografe, chiar şi în acţiune. Aflăm că pozează doar copii până în două săptămâni (când încă probabil mai mult dorm decât sunt treji).Urmaţi linkul anterior pentru a vedea 24 de fotografii dulci de tot, şi eventual urmăriţi şi videoştirea pomenită (după reclamele inerente).

vineri, 9 aprilie 2010

Cum sa-l dezvat de suptul degetului!


Sa dezobisnuiesti un copil de suptul degetului este intrucatva asemanator cu efortul de a convinge un fumator sau un alcoolic sa renunte la viciu.
Copilul este dependent, iar masurile punitive nu vor face decat sa-i intareasca fixatia. Il poti incuraja, dar nu-l poti si forta si, mai ales, nu are rost sa-l faci sa se simta vinovat.

De ce isi suge degetul?
Iata cateva dintre cele mai frecvente cauze pentru care copii se "ataseaza" excesiv de propriul deget:
* Foamea (lactatie insuficienta, intervale prea mari intre mese)
* Durerea fizica (colici, primii dinti)
* Lipsa de securitate emotionala
* Gelozia fata de fratior sau surioara
* Timiditatea

Iata cateva sfaturi
* Nu-l certa! Iti va prelua starea de nervozitate.
* Nu aplica masuri de corectie si observatii umilitoare in public! Risti sa-ti transformi copilul intr-un mic complexat!
* Nu-i atrage atentia de cate ori observi ca duce degetul la gura. Vei intari fixatia.
* Nu aplica chinia, praf de ardei iute, otet sau sare de lamaie pe degetul impricinat. Ii vei cauza afte, hiperaciditate sau rani pe degetul deja lezat.
* Nu incerca nici sa-i extragi cu forta degetul din gura.

Acest obicei poate să provoace apariţia unor dureri la nivelul degetului, dar mai ales deformarea boltei palatale şi creşterea defectuoasă a dinţilor. Copiii mici adoptă acest obicei pentru că se plictisesc şi li se pare confortabil. Pentru a-l face să renunţe poţi începe prin a-i arăta copii care au dinţii ieşiţi în afară sau strâmbi şi să-i spui că aşa îi va avea şi el dacă va continua. Apoi, poţi să-l înveţi câteva metode prin care să se stăpânească atunci când vrea să bage degetul în gură. Spune-i că în momentul critic este bine să-şi bage mânuţele în buzunar sau, dacă e în pat, sub pernă. Apoi învaţă-l să se relaxeze altfel - ascultaţi muzică împreună, jucaţ i-vă sau citiţi (copilul ar trebui să ţină cartea şi astfel nu-şi va suge degetul în timp ce tata sau mama îi citeşte).

ATENŢIE!
Din punct de vedere clinic, aceste obiceiuri pot fi expresia unor caractere fobice sau obsesive şi pot fi cauzate de diferite anxietăţi legate de
mâncare, apă, îmbrăcat, plimbare, anumite persoane sau obiecte. Ele sunt, în general, asociate diferitelor forme de stres, precum plictiseala sau singurătatea.

vineri, 2 aprilie 2010

Un YouTube pentru copii

Dacă youtube este un site de streaming video pentru toate categoriile de vârstă iată că a apărut şi ceva numai pentru copii noştri.

Kideos.com este se pare un serviciu pornit din iniţiativa unor părinţi cu simţ de răspundere care doresc ca copii lor să vizioneze în siguranţă clipuri video. Acestea din urmă sunt alese de către un cerc restrâns de persoane şi împărţite pe categorii de vârstă (0-2 ani, 3-4 ani, 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani) şi teme variat. Navigarea pe site se orientează după aceste criterii. Fiecare clip este însoţit de informaţii gen număr de vizualizări, data la care a fost postat, etichete care permit o căutare avansată, posibilitatea de a fi adăugat într-un playlist şi butoane de socializare.

Pentru vizionarea clipurilor nu este necesară înregistrarea. Totuşi aceasta poate fi utilă celor care doresc să îşi creeze şi să îşi salveze playlist-urile cu clipurile favorite. La înregistrare este cerută un nume de utilizator şi o adresă email validă, parola generată automat va fi trimisă prin email. După prima autentificare aceasta poate fi schimbată. Foarte interesant pentru părinţi poate fi faptul că la înregistrare sau la autentificare există o opţiune de deactivare a linkurilor externe, directe spre YouTube. Astfel copii nu pot accesa din greşeală şi alte clipuri.

Sursa: cnet.ro

miercuri, 31 martie 2010

Inchidere maternitate "Buna Vestire"

După ce prin anul 2008 în timp ce eram însărcinată cu fetiţa mea Alexia care acum are vârsta de 1 an şi 3 luni, aveam planuri să aduc pe lume copilul meu la maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi, dar din motive de siguranţă şi pentru că erau oarece probleme cu o naştere normală a trebuit să aleg să nasc prin cezariană la spitalul judeţean.
Citind ştirile locale din Galaţi aflu că Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi doreşte să închidă maternitatea „Buna Vestire” iar primarul Dumitru Nicolae n-are nimic împotrivă. Din contră, el a declarat că această decizie l-ar scuti de nişte cheltuieli suplimentare, precum plata chiriei.
„Poziţia mea este: «Dă, Doamne să o desfiinţeze, ca să nu mai plătesc chirie! ». Nu sunt însă atribuţiunile directorului Valentin Boldea să decidă acest lucru. Ministrul Sănătăţii trebuie să o închidă!”, a spus primarul Nicolae.

Imobilul a fost revendicat în urmă cu doi ani de comunitatea evreilor „Caritas” din Galaţi. „Chiria ne costă mult. Nu ştiu exact cât, ştiu doar că dăm cam cinci dolari pe metrul pătrat. Dacă o vor închide, vom scăpa de o povară în plus”, a spus Nicolae.
Totul a pornit de la cazul gravidei din Focşani care a murit pe 8 noiembrie 2009. Femeii i-a fost administrat Cytotec, medicament care este interzis gravidelor. Medicamentul provoacă avort spontan şi este interzis de către Agenţia Naţională a Medicamentului.

Continuare articol în adevarul.ro

Nu ştiu sigur dacă e un motiv de bucurie sau de tristeţe această veste, şi nici nu pot să va spun dacă era o unitate care să ofere asistenţă de calitate, poate doar cele ce au născut acolo să ne spune.
Vă invit şi la un sondaj cu privire la acest fapt, şi vă rog să vă exprimaţi părerea în partea stângă.

marți, 30 martie 2010

Sa facem la olita!

Pe masura ce se apropie varsta de 2 ani, si tu, ca si majoritatea parintilor, incepi sa-ti pui problema sa-l inveti pe cel mic sa foloseasca olita. Dar nu intra in panica, fiecare copil se dezvolta in ritmul sau, iar deprinderea folosirii olitei se va face mai devreme sau mai tarziu, nu exista o varsta standard pentru asta.

Cum iti dai seama ca a venit vremea olitei?
- Scutecul copilului este uscat cateva ore consecutiv (semn al maturarii vezicii urinare)
- Nu este constipat si te anunta atunci cand vrea sa faca “pipi” sau “caca”
- Vrea sa ii fie schimbat scutecul de fiecare data ce il uda
- Incepe sa manifeste interes pentru camera de baie si pentru activitatile care se desfasoara acolo
- Micutul intelege ce-i spui si poate chiar sa urmeze instructiuni
- Se poate imbraca si dezbraca fara prea mare ajutor
- De cateva zile copilul este atras de olita, este curios sa puna mana pe ea si sa vada la ce foloseste.

Tine minte ca deprinderea folosirii olitei o va capata mai devreme sau mai tarziu prin vointa proprie. Daca il vei obliga nu vei face decat sa creezi tensiuni si poate micutul se va incapatana mai rau si va refuza cu desavarsire.
Daca in cursul procesului de invatare se inatampla vre-un accident si micutul face pe alaturi, nu-l certa sub nicio forma. Vei face doar sa inrautatesti situatia, el simtindu-se frustrat ca nu e in stare sa faca la olita. Asigura-l ca micile greseli sunt naturale, dar ca va invata pana la urma.

Pe piata au aparut destule dispositive haioase menite sa faca olita cat mai placuta de catre cei mici: olite muzicale, scaunele pentru toaleta care pot face deprinderea folosirii olitei foarte amuzanta. Poti chiar sa mai cumperi o olita, care sa fie destinata special pentru treaba mare, deoarece unii copii nu vor sa faca in aceeasi olita treaba mare si treaba mica.

Daca micutul arata rezistenta, uita de olita ceva timp, inseamna ca nu vrea sau chiar nu este pregatit sa treaca la aceasta etapa, care inseamna un pas inainte spre dezvoltarea copilului.

vineri, 29 ianuarie 2010

Matematica distractivă

Va salut pe toti in acest nou an, pentru ca am deja peste o luna de cand nu am mai scris nimic nou aici, azi am gasit ceva interesant poate pentru voi cei mai mari sau poate pentru copii vostri.
Desi jocul care vreau sa-l prezint e pentru copii destul de mari, si nu pentru bebelusa mea de un an, vreau totusi sa-l treceti in agenda voastra poate totusi aveti copii super dotati.

Vă recomandăm jocul online în Flash cu curse de maşini "Matematica distractivă", în care maşina ta avansează atunci când răspunzi corect la o întrebare de matematică. Ai la alegere adunări, scăderi, înmulţiri, împărţiri sau de toate. Jocul este o noutate în România, oferit de echipa Stiinta Azi

Vreau sa zic ca m-am jucat si eu, si primele jocuri le-am pierdut, dar nu m-am lasat pana n-am castigat la fiecare din operatiile matematice. Deci recomand intai parintilor apoi copiilor.

Jocul online de matematică distractivă se poate downloada de aici.