Nou-născuții par să aibă trei feluri de somn:
- somnul liniștit (profund și calm)ș
- somnul activ (însoțit de mișcări de supt, strâmbături și mișcări rapide ale ochilor);
- somnul întrerupt (copilul adoarme, se trezește și adoarme iar).
La începutul primului an de viață, copilul dumneavoastră probabil că va avea nevoie de ajutor pentru a adormi. Nou-născutul are adeseori probleme în a se deconecta de la stimulii externi pentru a adormi. Cel mai bun mod de a liniști copilul pentru a-l pregati de somn este să-l alăptați sau să-i dați biberonul. Dacă nu-i este foame, puteți încerca și următoarele idei:
- Înfășați-l sau legănați-l până când adoarme. Cam după patru luni de viață așsezați copilul în pătuțul lui înainte de a adormi complet, pentru a-l învăța să doarmă fără ajutor.
- Plimbările cu mașina, cu căruciorul, legănarea și ritmul mersului dumneavoastră când îl țineți în brațe vor adormi orice copil agitat.
- Asigurați-i un fond sonor ritmic și în surdină. pentru aceasta puteți pune o muzică încet, dar sunt eficiente și „torsul„ ventilatorului, vaporizatorului, mașinii de spălat vase sau aparatului de aer condiționat. Dacă-i puneți o înregistrare cu bătăile inimii din nou și din nou, chiar după naștere, îi puteți aminti de viața din uterul mamei și astfel se poate calma. Înregistrările cu sunetul bătăilor inimii în fundal sunt de asemenea potrivite.
- Luați copilul în poală, așezați-l pe burtică și frecați-l ușor pe spate.
- Aerul proaspăt le face deseori somn copiilor. Ducp nu este prea frig, luați copilul afară pentru un timp sau așezați-i pătuțul în apropierea unei ferestre deschise, la adăpost de curent.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu