emag profishare

miercuri, 5 mai 2010

Operatie de polipi

Pentru că ieri am fost cu fetiţa mea Alexia să o operam de polipi, vreau să vă împărtăşesc şi vouă din ceea ce înseamna o operaţie clasică de polipi.
În primul rând să vedem ce sunt defapt polipii, şi alte câteva amănunte importante despre acest lucru.

Polipii sau vegetaţiile adenoide reprezintă inflamaţia şi hipertrofia (creşterea în volum) a amigdalei faringiene a lui Luschka. Aceşti polipi se dezvoltă la copii în spatele foselor nazale spre faringe, spre deosebire de dezvoltarea lor la adult care are loc în fosele nazale. Cauzele apariţiei polipilor sunt reprezentate adesea de clima rece şi umedă care duce la inflamarea mucoasei nazale, cu formarea unor insule limfoide de culoare alb-sidefiu ce obstruează căile nazale, împiedică respiraţia şi scurgerea secreţiilor, putând duce în timp la complicaţii grave.

Prin obstrucţia căilor nazale polipii împiedică respiraţia normală a copilului care ar trebui să se facă pe nas, adesea micuţul respirând pe gura, secreţiile nazale nu se mai elimină corect, se acumulează şi se pot infecta. Totodată infecţiile se pot transmite la ureche, o complicaţie frecventă a polipilor care dă şi verdictul de tratament operatoriu fiind otitele.

Polipii întârzie dezvoltarea armonioasă a copilului şi chiar poate duce la modificări la nivelul feţei şi cutiei toracice, ale sternului. Respiraţia defectuoasă provocată de polipi nu permite o oxigenare bună a creierului, astfel apar probleme în capacitatea copilului de învăţa, de a se concentra la şcoală, randamentul acestuia fiind scăzut. Nici mâncatul nu este uşor, copilul obosind repede din cauza incapacităţii de a respira pe nas şi de asemenea din cauza scăderii functiei olfactive (mirosul).

Mai multe despre polipi găsiţi aici.

După această scurtă-lungă introducere să va spun şi cum au decurs lucrurile la noi. Ne-am prezentat la Spitalul de Copii din Galaţi la ora 7.30, după ce ni s-a făcut foia de internare, ne-am dus în salon sa ne echipăm de scandal apoi a trebuit să facem un set de vreo 3 analize la copil pentru a se da undă verde operaţiei. Normal sau nu micuţa mea a plâns la fiecare înţepătură făcută de asistente pentru recoltarea sângelui, şi mai ales că nu era mama ei în preajmă să o liniştească şi să o îmbrăţişeze. După ce toate analizele au ieşit bine în jurul orei 11.00 a trebuit să mă despart de fetita mea pentru câteva minute pentru a fi operată. I s-a facut o injecţie la funduleţ şi s-a dat cu un spray in gura pentru a calma si amorti putin zona unde urma să fie operată. N-am putut să cronometrez cât timp a durat operaţia pentru că după ce mi-a luat fata a început să ţipe şi să plângă încât numai la asta nu mă gândeam, dar cred că au fost vreo 5 minute.
După aceste minute grele în care auzeam numai ţipetele de ajutor, mi-au adus-o înapoi în braţe suspinând şi plină de lacrimi, tremurând şi cu sânge care îi curgea din nas. Nu era o imagine tocmai plăcută, dar eram fericită că o pot ţine în braţe. După numai câteva minute a adormit iar eu continuam să o mai şterg de sângele care mai curgea. A mai venit doctorul de vreo 2 ori să vadă dacă totul e în regulă, iar micuţa mea cum îl vedea începea să ma strângă în braţe ca şi cum nu vrea să o mai ia nimeni de lângă mine să-i facă vreo ceva. După vreo jumătate de oră cât a mai aţipit după operatie şi-a revenit în formă şi parcă nu păţise nimic. Mă bucuram că totul a decurs bine şi sper ca să nu mai ajung pe la spital în următorii 100 de ani. Pe la ora 14.00 ne-a dat voie să plecam acasă şi ni s-a spus că două zile să nu ieşim după care putem ieşi dar să ne plimbam liniştite şi să nu alergăm sau să facem efort.
După operaţie ni s-a recomandat să bem multe lichide care să nu fie calde ci chiar reci, şi nu mâncare solidă care să-i provoace vreo rană urmând ca uşor să revenim la alimentatia normală. Luni va trebui să mă prezint din nou la control şi sper ca totul să evolueze normal şi fără probleme.

Concluzii: Deşi la început mi-a fost teamă de această operaţie, în urma documentarii asupra efectelor negative care le poate provoca, cred că trebuie să ne facem curaj şi să ne gândim că totul va fi bine şi copilul se va simţi mult mai bine după.

158 de comentarii:

  1. Iulia (Nicodim) Panzaru5 mai 2010 la 15:59

    Multa sanatate Alexiei!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimata doamna,ii doresc multa sanatate Alexiei.Si eu voi trece prin ce ati trecut dumneavoastra in luna Aprilie.Am fost pana acum la trei medici ORL si ne-au dat acelasi verdict,bineinteles dupa multe tratamente.Eu ma tem foarte tare de operatie dar si de bolile din spitale deoarece copilul meu decate ori era internat in spital lua toate bolile din spital.Spitalele din Constanta sunt groaznice de mizerabile chiar si pubelele sunt mai curate.

    RăspundețiȘtergere
  3. La mine a trecut un an de la operatie si totul e bine deocamdata. Desi in decembrie a avut probleme cu amigdalitele care i s-au inflamat si a trebuit sa recurgem la antibiotice injectabile, si apoi am trecut pe administrarea zilnica a unei ligurite de sirop cu propolis care s-ai intareasca imunitatea si tot restul iernii care a trecut n-a mai avut nimic cu raceala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru Mickwin.Ce sirop de propolis ii dati la copil?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu sa-ti spun acum ca tocmai ce l-am terminat si trebuie sa-i iau altul, o sa revin cu informatia curand.

    RăspundețiȘtergere
  6. stie cineva cat costa o operatie de polilpi? multa sanatate la totii copii care au pb cu polipii

    RăspundețiȘtergere
  7. stie cineva un doctor bun la timisoara care sa opereze copii de polipi? si costul unei operatii ?va rog frumos sunt f speriata pt fetita mea si nici cu banii nu stau prea bine. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu aici in Galati, am operato la spitalul de copii, desi n-ar fi trebuit dat nici un ban, avand in vedere cum e in Romania cu spaga, ca altfel nu fac astia treaba, am dat 200 RON

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc. Acum un an ati dat 200 roni? banuiesc ca trebuie ceva si la anestezist

    RăspundețiȘtergere
  10. Da acum un an, 200 a fost in total, desi nu a fost anestezie decat cu un sparay care la dat pe gat si din cate am inteles mare lucru nu face ca tot se simte durerea dar era mica la 1 an jumate cica nu era indicat altfel de anestezie

    RăspundețiȘtergere
  11. Am revenit cu denumirea Propolisului care i l-am administrat Alexiei.
    Propolis C Kids de la FITERMAN, iata si un link cu ce produse mai au ei.
    http://www.propolisc.ro/2/1/Propolis_C_sirop.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Scuze linkul de mai sus era pentru copii de peste 6 ani, linkul de aici e pentru cei de peste 1 an:
    http://www.propolisc.ro/2/2/Propolis_C_Kids_sirop.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Doctorul Lucian Bute face operatii la nas :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru cine intreba da un doctor de la Timisoara, ii recomand sa il evite pe doctorul Smoc de la Pediatrie-sectia ORL Timisoara si sa incerce la altcineva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca te rog poti sa fii mai explicita ,ptr ca mie mia fost recomandat si urmez sa merg la el. multumesc

      Ștergere
  15. buna tuturor,pe data de 16mai vom face operatie de polipi,adica fetita mea in varsta de 5 ani si 8 luni..eu sunt speriata de moarte,mi-e frica sa nu ramana traumatizata desi doamna care a scris articolul a descris f bine cum ar trebui sa decurga operatia...sunt speriata repet..mi-e frica sa nu ramana copilul cu traume,mi-e f frica,,ce sa-i spun copilului cum sa o pregatesc?e o fire f sensibila,la analize ziceai ca o taie nu ca ii ia sange..nu stiu sunt f trista ,as vrea sa nu ii fac operatia dar au aparut deja complicatii ale auzului deci e urgenta si obligatorie,nu-mi ramanbe decat sa ma rog la Dumnezeu sa pot fi si eu tare sa fie si ea..suntem singurele sotul e in afara!va multumesc ptr orice sfat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Intradevar este foarte dificil la varsta de 5 ani deja cred ca stie ce inseamna doctorul, a mea dupa operatia facuta la 1 an jumate si acum cand vede doctori nu vrea sa puna mana pe ea. Nu ma pricep in psihologia copiilor, dar va doresc multa sanatate si totul sa decurga bine.

    RăspundețiȘtergere
  17. maine merg cu baietelul pentru operatia de polipi ma bucur ca am gasit cateva comentari pe aceasta tema am emoti nu vreau sa ile arat si copilului

    RăspundețiȘtergere
  18. mersi de informatii...si pe baietelul meu il asteapta o confruntare cu dl. dr

    RăspundețiȘtergere
  19. pe 1.07 am fost si eu cu puiul meu de 3 anisori si jumatate la Grigore Glexandrescu in Bucuresti,operatia a decurs minunat.Baietelul meu a fost adus adormit din sala de opreratie si cand si a revenit a fost f bine,il supara doar durerea in gat.nu a sangerat mai deloc.Vreau sa le multumesc celor deacolo pt profesionalism.Dna. dr.Toader Miorita este un cadru medical excelent stie sa vb cu copii sa le explice ce se intampla.Eu pe puiul meu l am pregatit un pic dinainte....despre cum ii v a lua sange din manutza,cum ii v a scoate mizeriile din nasuc pt. a putea respira asa cum trebuie.pot spune ca a rezistat eroic.Am un baietzel puternic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi abia ne-am operat tot la dumnesiei este o doamna minunata!copilul nici nu stie ca sa operat asa de udor o fost

      Ștergere
  20. la ora 10 a intrat in sala de operatie si la 10 si 10 era deja inapoi in brtale mele.laora 13.30 eram deja externati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vas ruga daca puteti sa imi spuneti si mie la ce spital leati operat si la ce doctor va rog frumos

      Ștergere
  21. tot respectul pentru doamna Toader Miorita. O recomand cu placere. Mi-am operat baietelul de 3 ani si jum in urma cu 4 zile. Toate asistentele de la Grigore Alexandrescu -Bucuresti au fost dragute. De dat bani .. am dat k asa e la noi , dar operatia a fost un succes... anestezia cu masca cu aneztezic de capsuni.... puiul meu nu a stiut nimk din ce i se intamplase. Sanatate la pitici

    RăspundețiȘtergere
  22. joi ma duc si eu cu copilul meu la cluj pt operatia de polipi sunt foarte speriata

    RăspundețiȘtergere
  23. buna tuturor!ma alatur voua si va marturisesc ca sunt o mamik foarte speriata de aceasta interventie cirulgicala pe kre trebuie sa o faca si puiul meu.medicul de familie la diacnosticat cu 'polipoza nazala'el are si o vena nazala kre trebuie cauterizata peste 2-3 ani.nu stiu ce spital sa aleg,mi-e teama de aceasta operatie pt. k noi nu am fost pe la spitale mai deloc.ce ma sfatuiti?

    RăspundețiȘtergere
  24. Sfatul meu e ca sa mergi intr-un centru medical intr-un oras mare. Eu unu as merge la Budimex in Bucuresti, ca e cel mai aproape de mine, oricum altul nici nu stiu in tara, dar sigur mai exista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am operat-o pe nepotica mea anul trecut la Budimex. Am fost surprinsa sa vad copii din toata tara. In acea dimineata au fost operati vreo 50 de copii. Li se da un siropel cu 15 min inainte de operatie care ii cam blegeste. Apoi sunt adormiti cu mascuta si operati. Majoritatea ieseau adormiti din operatie. Nu a fost si norocul nepoatei mele care s-a trezit putin mai devreme :( .Nu isi aminteste nimic atunci plangea ca vrea apa. Cred ca din acest motiv doctorul nu a terminat treaba pentru ca in acest an am inceput sa avem probleme din nou si va trebui iar operata. Cred ca vom apela la acelasi doctor. nu se compara cu operatiile facute la galati, cu anestezii locale de unde copii ies traumatizati. Sanatate multa !

      Ștergere
  25. da,Marius am auzit k Budimexul este cel mai frecventat spital in aceasta operatie,dar marea mea frica este k el are sangerari nazale.Medicul de familie mi-a zis k nu e nici o problema dar eu ma tot gandesc sa nu-i faca mai mult rau decat bine.a-ti mai auzit de un astfel de caz?baietelul meu are 5 ani.Ajutati-ma va rog!

    RăspundețiȘtergere
  26. In domeniu te poate ajuta decat un medic, eu din pacate sunt un parite care a dus copilul la operatia de polipi cand avea sub 2 ani, acu in problema ta e mai delicata, n-am experiente si nici n-am mai auzit la alti cunoscuti de o operatie pentru acest lucru. Iti doresc multa tarie de caracter si sigur totul o sa fie bine, viata are incercari si mai grele pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  27. dupa cate am citit pe net despre aceste operatii imi este din ce in ce mai frica.toata lumea zice k e relativ usoara dar frica mea este sa nu sangereze in timpul operatiei,orikum iti multumesc pt incurajari!

    RăspundețiȘtergere
  28. Daca lumea zpune ca e relativ usoara e de bine, daca te vei duce intr-un centru medical bine cotat, ar trebuie sa-ti fie si mai putina frica.
    Noi am operato de polipi la un spital local de stat pentru copiii unde credema, nu prea multi au incredere in asa ceva, dar lipsa de bani te face sa apelezi si la astfel de lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  29. Marius,suntem o familie normala,nu-mi permit la particular,eu tot ce vreau este sa vad daca vreun parinte a mai avut problema mea!iti dai seama k si la budimex o sa-i fac toate testele,analizele etc.ma rog la D-zeu sa fie bine!!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Marius,suntem o familie normala,nu-mi permit la particular,eu tot ce vreau este sa vad daca vreun parinte a mai avut problema mea!iti dai seama k si la budimex o sa-i fac toate testele,analizele etc.ma rog la D-zeu sa fie bine!!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. buna,am alatur voua si am o intrebare despre dr . Balanescu de la Grigore Alexandrescu ,m-a fost recomandat sa il operez la el pe baietelul meu de 4 ani de polipii

    RăspundețiȘtergere
  32. buna sint silvia din ploiesti si as vrea si eu sa stiu si eu daca cineva stie cat costa operatia de polipi la dmna.dr.toader miorita

    RăspundețiȘtergere
  33. buna am citit comentariile si eu trebui sa operez tetita de polipi la budimex la dr ursuleanu nu am auzit de el,nu stiu ce sa fac ma rog sa fie bine,daca si a operat cineva fetita la el astept un rasp.

    RăspundețiȘtergere
  34. buna sunt nico din bucuresti,m-am ingrozit cand am citit prin cate au trecut unii parinti cu ingerasii lor,m- decis sa imi operez fetita la dr.ursuleanu de la spitalul budimex,am vazut numai cuvinte de lauda si ca ar fii unul dintre cei mai buni doctori din tara.am fost la el si nea d-at un tratament f.bun pt otita si nea programat si pt operatie pe 5 noiembrie,o sa va spun cum a decurs.multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  35. Avand in vederea ca Budimexul e unul din cele mai bune centre medicale pentru copii din tara cred ca si doctorii care profeseaza acolo sunt printre cei mai buni asa ca ar trebui sa ne facem mai putine probleme pentru copii. Pentru cei mai mari s-ar putea sa fie putin mai traumatizanta aceasta operatie dar daca vor fi anesteziati cum trebuie la locul potrivit s-ar putea sa uite repede.
    Sanatate multa si astept comentariile voastre dupa acest hop.

    RăspundețiȘtergere
  36. am o fetita de 12 ani si trebuie sa o operez de polipi , cat de repede se fac programarile la budimex? cam cati bani sa-mi pregatesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. programarile se fac repede din moment ce va hotarati, eu am fost programata cu fetita mea de 4 ani la cateva zile. eu mi-am pregatit 5 milioane maine o operez ,o sa va dau amanunte!

      Ștergere
    2. Dorina, da-ne te rugam amanunte despre operatie. Si eu am o fetita tot de 4 ani si trebuie sa o operez tot la dr. ursuleanu. mi-e cam teama...spune-mi te rog cum a decurs operatia.

      Ștergere
  37. un orl-ist de copii bun in satu mare sau cluj? poate chiar pt. operatie de polipi.
    Merci

    RăspundețiȘtergere
  38. 550 in total costa operatia
    la budimex

    RăspundețiȘtergere
  39. Va rog, daca stie cineva un medic bun pentru operatie polipi in Ploiesti. Sunt o bunica care are un nepotel de 6 ani cu asemenea probleme, Va multumesc. Astept rapuns.

    RăspundețiȘtergere
  40. IN Timisoara eu sugerezi sa ii evitati pe toti cei care opereaza de polipi ... sunt majoritatea plictisiti , vorbesc urat imi e scarba de ce fel de oameni am intalnit !!!

    RăspundețiȘtergere
  41. as vrea sa il operez si eu pe baietelul meu de polipi in aceasta perioada oare e prea frig?

    RăspundețiȘtergere
  42. medicul la care a fost operata ficamea a recomandat sa-i facem operatie primavara pentru ca si noi aveam de gand tot iarna cand a fost depistata cu polipi dar recomandarea lui a fost sa o operam intr-un antopimp mai caldut.

    RăspundețiȘtergere
  43. Deci cam citi bani se dau la doctor pt.aceasta interventie?

    RăspundețiȘtergere
  44. am operat copilul de polipi acum 3 zile la timisoara la dl dr. Iovanescu eu il recomand tuturor este un om deosebit stie sa se poarte cu copii este un adevarat profesionist

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna acum am citit comentAriul dvs.eu urmeaza sa operez baietelul de aproape 4ani in 2 saptamani la dansul va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste detalii sunt disperata

      Ștergere
    2. Buna ziua
      Cum a decurs operatia? Si eu trebuie sa merg la dr. Iovanescu la operatie. Imi puteti spune mai multe detalii? claudiaraduica@gmail.com. Va rog mult.

      Ștergere
    3. Buna ziua
      Cum a decurs operatia? Si eu trebuie sa merg la dr. Iovanescu la operatie. Imi puteti spune mai multe detalii? claudiaraduica@gmail.com. Va rog mult.

      Ștergere
  45. Sunt din Galati si baietelul meu de 3 ani si 9 luni are probleme cu polipi. As ruga-o pe d-na care a scris articolul sa imi spuna la ce medic si-a operat fetita.

    RăspundețiȘtergere
  46. Am operat-o la Ritivoiu, nu stiu daca mai este acum, dar din ce-am inteles era unu dintre cei mai buni chiar daca eu una nu am sesizat acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  47. eu am polipi de mica de la 3 ani si doctorul i a zis mamei ca nu trebuie sa ma operez ca sunt prea mica abia dupa varsta de 16 18 ani ma pot opera era cel mai bun doctor din oras iar acum am cam totate simtomele mi se introsesc ochii fata nu pot sa ma trezesc dimineata obosesc foarte repede respig lumina de lp calc o sa vb mama cu doctorul ca nu sunt acasa am 22 de ani si deci nu am patit nimic pana acum decat am respirat greu si de un an putin mai greu dupa o raceala nu e chiar de strigat la cer si gandirea nu ti-o afecteaza

    RăspundețiȘtergere
  48. Poate ca ai dreptate, desi eu merg pe principiu, ca si coprul uman functioneaza mai bine si va avea o viata poate mai lunga si mai sanatoasa atat timp cat functiile lui vitale functioneaza la parametri optimi.

    RăspundețiȘtergere
  49. eu m-am operat prima data de polipi la 15 ani si acum am 22 si m-am operat de 5 ori...acum trebuie sa ma operez iar ca mi-a aparut..ma ajuta cineva cu cel mai bun doctor sau spital din romania?

    RăspundețiȘtergere
  50. eu am operat de polipi baietelul de 5 ani la sfarsitul luni ianuaria 2012,si e totul ok,numai intrati in panica ca nu se intampla nimic rau si nu e nimica grav,ia facut anestezie ,operatia a durat sa zic maxim 10 min,dupa care l-au trezit imediat,operatia a fost facuta la spitalul GRIGORE ALEXANDRESCU,dupa doua ore de la operatie ne-a dat drumul acasa,sunt doctori extraordinari,ma costat 320ron cu tot cu doctor,anestezist si asistenta care il preia..ca i-m dat eu cit am considerat nu a cerut nimeni..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna
      as dori si eu sa operez copilul de polipi. ai putea sa imi dai mai multe amanunte terog : exact cat ai dat la fiecare (dr., anestezist, asistenta), ce doctor l-a operat, cu cat timp inainte se fac programarile si unde trebuie sa sun. multumesc

      Ștergere
  51. cam cat costa acum o operatie de polipi la clinica dr ursuleanu ?

    RăspundețiȘtergere
  52. CAT COSTA O OPERATIE DE POLIPI LA TIMISOARA

    RăspundețiȘtergere
  53. eu o sa merg cu copilul la operatie de polipi la sfarsitul luni martie la d iovanescu in timisoara , si mor de frica , ma poate ajuta si pe mine cineva cu mai multe informatii,si cam cat costa o astfel de operatie
    va rog frumos

    RăspundețiȘtergere
  54. Nu stiu care sunt mersurile prin Timisoara, ca eu sunt din celalat capat al tarii, da aici am dat 150lei acum 2 ani, si din cate vad in comentarii la Bucuresti la Gr. Alexandrescu unde e totusi un spital renumit pentru copii o operatie de genu se ridica la 320 cu tot. Oricum daca e la stat ai sa ma gasesti si alte persoane pe acolo si poti sa le arunci o intrebare si intre timp sa pregatesti plicul.

    RăspundețiȘtergere
  55. Eu am avut o experienta mult mai placuta cu operatia de polipi a baietelului meu de 5 ani. Am fost la Bucuresti, la Spitalul Marie Curie (fostul Budimex) la Dl. Dr. Dan Gheorghe.
    Mi-era frica din cauza ca auzisem si eu de multe experiente dureroase. Dar in afara faptului ca a facut scandal cand i-au luat sange, totul a mers ok. L-am tinut eu in brate in timpul asta, si un singur ac au folosit. A fost greu asteptarea pana la vreo 10.30, in care timp au cantarit copilul, am notat detalii despre allergii, medicamente, alte internari, boli facute in trecut, etc. Au venit sa ne duca la Dna. Dr. anestezist, sa vorbim cu dansa, care ma speria fiindca vedeam ca ii tinea la respect pe asistentele, dar a fost foarte de treaba cu noi. O asistenta i-a dat copilului un siropel despre care a spus ca sunt picaturi magice pentru a putea conduce elicopterul de copii. O doamna amabila a luat pe copilul de mana si l-a dus spre sala de operatie zambindu-i si intreband, "cati ani ai?" ca si cum urma sa il duca la joaca. Peste un timp am vazut ca a trecut Dl Dr spre sala, si 10 minute mai tarziu a iesit de acolo. Am mai asteptat putin, si mi-au adus baiatul in brate. L-au pus in pat si l-am mangaiat. El a tusit putin, dar i-am zis, cum imi spusesem asistenta, sa nu scuipe daca simte ceva in gat, ci sa inghite, ca sa nu traga sange de la rana. El a adormit vreo 15 minute, pe urma s-a sculat, si peste inca vreo 15 minute l-am intrebat daca vrea apa sau ceai de menta, care aveam la mine, a baut cateva inghitituri de cand in cand, si peste vreo ora i-am dat putina ciorbica, am asteptat putin si i-am dat iaurtel. Si pentru unrmatoarele 4-5 ore s-a uitat la desene si a mai mancat cate putin de cand in cand, pana cand am putut sa plecam din spital. Acasa a avut voie sa manance ce vrea el, doar in prima zi sa nu fie nimic care sa-l zargie pe gat, sau foarte rece sau foarte cald. Am fost super multumita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna,
      am citit randurile scrise de d-voastra si parca ma simt mai bine...maine,baietelul meu de 2 ani si 3 luni v-a fi operat la Cluj de polipi.Azi am facut azi analizele si nu a reactionat prea bine, a plans foarte mult.Mi-as dori sa am parte maine de o zi mai buna si sa fie mai usoara despartirea spre sala de operatie!Am emotii si nu pot sa ma gandesc decat la ziua de maine! Doamne ajuta neputintei mele!

      Ștergere
  56. si eu trebuie sa operez baietelul meu care are 6 ani,am programare in luna iunie si ma cam strange in spate dar asta e .speram k o sa fie bine...

    RăspundețiȘtergere
  57. Si eu am fost operata de polipi cand aveam 4 ani .De atunci nu am mai avut probleme dar nu voi uita niciodata cat de oribil s-a purtat doctorita cu mine.Eram speriata ,nu stiam ce se intampla .Eram in salonul de asteptare cu mama si tata ,cand a venit o dna mare ,nesuferita ,cu un ton sever,care m-a luat de langa ei.Ajunsa in sala de operatie,m-a asezat pe un scaun si mi-a strans mainile cu niste cordeluse pe un scaun .Avand 4 ani,m-am speriat,desi mama imi explicase ce urma sa se intample asa ca am inceput sa tip :"mami ,mami!":)) si atunci dna doctor a inceput sa urle sa tac ca altfel pot sa mor :| si mi-a facut o anestezie.Mi-a zis sa deschid gura,la inceput nu am vrut,dar in cele din urma m-am supus .Nu eram anesteziata de tot,puteam vedea ceea ce mi se intampla.Eram cu alti 2 copii in sala,un baiat si o fata care urmau sa fie si ei operati.Operatia nu a durat mai mult de 15 minute presupun,dar nu voi uita niciodata.dupa ce m-au dat jos dupa scaun ,mi-au zis sa ma asez in pat sa ma culc ca o sa vina si mama.M-am asezat,dar nu am adormit usor,am asistat la tipetele si operatia fetei care se afla cu mine in sala.Apoi tin minte ca am adormit si m-am trezit cu mama langa mine ,apoi a venit si tata cu niste jucarii si niste dulciuri.Am plecat acasa apoi.Ideea este ca doctorita a fost o scorpie ,sa te porti asa cu un copil de 4 ani speriat de moarte nu cred ca este indicat.Dar asa e la romani .Eu am fost operata la spitalul judetean din Prahova,nu stiu cum este in Bucuresti,dar aici exista niste medicii cu un carcater super nasol care nu ar trebuii sa opereze copii.Sper ca alti micuti sa aiba mai mult noroc.Chiar daca dna doctor a fost un medic bun si nu am mai avut probleme dupa operatie,m-a speriat ingrozitor atunci .

    RăspundețiȘtergere
  58. am operat copilul de polipi la inceputul lui aprilie 2012 si totul a fost ok, a fost anestezie generala si nu a simtit nimic nici macar nu a stiut ca a fost operat, operatia a durat cam 10 min dureaza mai mult pana se trezeste cam 30 minute, in rest totul este ok nu trebuie sa bea apa 2 ore dupa operatie si alte 2 ore nu are voie sa manance , in rest dupa trezire nu are nici o durere si nici un simtom, e totul ok pentru ca sub efectul anesteziei doarme cam 2 ore. Asa ca nu trebuie sa va speriati in cea ce priveste plicul (sa zic asa) nu cre nimieni nimic si nici nu se uita sa ii dai eu am dat le doctor 200 ron si a fost ok.cei care aveti probleme cu copilul mergeti ca nu sunt de glumit cu acesti polipi pot aparea complicati mult mai mari din cauza lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna seara, la ce spital ati operat copilul? si ce doctor? eu trebuie sa operez fetita de 7 ani,are polipii crescuti catre urechi si lichid in spatele urechii si are deja probleme cu auzul. nu stiu nici un doctor. poate imi dati cateva detalii? multumesc si sanatate.

      Ștergere
  59. noi platim lunar la stat cas si cass sume considerabile (atat ca pf cat si ca pj)... de ce ar trebui sa mai cotizam si intr-o astfel de situatie? oare chiar nu putem beneficia de nimic in schimbul sumelor ce le achitam lunar si obligatoriu??
    ma intreb de ce nu as percepe si eu cate 10 de lei pt fiecare act ce il emit la servici?
    pt ca asa ar fi normal, nu?
    din pacate pana nu vom schimba mentalitatea ciubucara din RO, mereu vom fi vazuti in lume ca o adunatura de tigani, ciubucari, sustinatori ai economiei subterane.. eruditi fara esenta umana!
    de curiozitate, ce ar putea pati o familie, un copil daca nu va cotiza la o astfel de operatie?

    RăspundețiȘtergere
  60. la cine sa merg la BUDIMEX,anume la ce doctor daca stiti cum se numeste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am programare vineri 20 aprilie la dr. Ursuleanu,pentru operatia fetitei mele care are 5 ani si jumatate.in urma cu 4 ani mi-a operat si baiatul cel mare ,care are 9 ani si totul a decurs bine.este un medic bun .in ceea ce priveste suma de bani ,eu am dat atunci 250 ron la doctor si 100 ron la anestezist plus asistente cat am considerat ca merita,bineinteles nu la toate,doar la cele ce s-au purtat frumos.cred ca acum tariful a mai crescut putin,nu stiu sigur,o sa vad cand ajung acolo.daca vreti si un nr. de tel:0744300106.sunati-l sa va programeze ,este foarte de treaba.

      Ștergere
    2. eu am programare vineri 20 aprilie la dr. Ursuleanu,pentru operatia fetitei mele care are 5 ani si jumatate.in urma cu 4 ani mi-a operat si baiatul cel mare ,care are 9 ani si totul a decurs bine.este un medic bun .in ceea ce priveste suma de bani ,eu am dat atunci 250 ron la doctor si 100 ron la anestezist plus asistente cat am considerat ca merita,bineinteles nu la toate,doar la cele ce s-au purtat frumos.cred ca acum tariful a mai crescut putin,nu stiu sigur,o sa vad cand ajung acolo.daca vreti si un nr. de tel:0744300106.sunati-l sa va programeze ,este foarte de treaba.

      Ștergere
  61. D-l doctor Ursuleanu mi-a operat fetita vineri,dupa cum va spuneam mai sus.totul a decurs bine.am dat 200 lei la doctor si 100 la anestezist,dar am vazut mamici care dadeau si 50 de lei la anestezist.Asistentele s-au purtat frumos,chiar daca nu au primit bani de la toate mamicile.operatia a decurs bine.ne-au dat drumul pe la orele 14.00.acum fetita mea se joaca linistita pe afara.mergeti cu incredere.D-l doctor mi-a garantat 100% ca polipii nu o sa mai recidiveze,pt.ca aici ii opereaza laparoscopic si interventia permite curatarea foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  62. AM OPERAT FETITA MEA DE 4 ANI SI 10 LUNI IN DATA DE 11 APR 2012 LA SPIT. GR. ALEXANDRESCU LA DR. FLORIN DUMITRESCU. LA ORA 08;00 S-A INTERNAT SOTIA CU FETITA,LA 09:15 A INCEPUT OPERATIA CARE A DURAT 5 MIN. LA ORA 11:20 ERAM IN TAXI SPRE CASA... PRETURI: EU AM DAT 100 RON LA ANESTEZIST,150 RON LA DOCTOR SI 20 RON LA O ASISTENTA,DAR AU FOST ALTE PERSOANE CARE NU AU DAT ABSOLUT NICIUN BAN LA NIMENI

    RăspundețiȘtergere
  63. Sunt curios cum s-a comportat personalul medical cu acei ce n-au dat nici un banut.

    RăspundețiȘtergere
  64. Noi la Spitalul de copiii din Galati, la Dr, Ritivoiu, dar iti recomanda sa mergi la Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  65. buna ziua am vazut pe forum ca cinava zicea de dr Smoc Boris sa nu mergem la el de ce? eu am auzit ca e f bun si acum ca am vazut mesajul sunt disperata pt ca merg la el joi cu fetita mea de 3 ani si jumatate sa vad ce imi spune pt ca are polipi si este tot racita cu nas infundat cu otite repetate si eu am auzit ca este f bun
    va rog sa-mi raspunda cineva de la timisoara
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dl dr Smoc dupa parerea mea, si a mai multor persoane cu care am vorbit despre ORL-isti in Tm,este unul dintre cei mai buni,daca nu cel mai bun,chirurg pediatru ORL, iar ca Om, doar cuvinte de lauda!Avem si noi stabilita operatia de polipi a baietelului de 5 ani luna asta si am foarte mare incredere in el. Dar mai tine si de rezonanta fiecarui parinte si copil cu medicul la care merge.Eu personal, am tinut cont si de asta cand m-am oprit la dr.Smoc.

      Ștergere
    2. ptr ca dr smoc am auzit ca opereaza tot ce prinde, incercati la dr mot , are cabinet pe vacarescu, sau spital c f r

      Ștergere
    3. La Doctorul Smoc nu conteaza daca e grav sau nu el tot te opereaza,sa stiti ca nu este un medic foarte bun ! mai sunt si alti medici inafara de el ! de doctorul Mot si Barbosu sunt foarte multumita mi-am operat baiatul acolo si totul a decurs foarte bine ! Doctorul Barbosu de la spitalul CFR din Timisoara este mult mai bun de cat Smoc ,la Smoc din cate am auzit o operatie este in jur de 150 euro si 50 euro la anestezist . este foarte mult pentru o operatie asa de usoara. NU IL RECOMAND PE SMOC !

      Ștergere
  66. am 16 ani mie frica sa ma operez de polipi ce sa fac ?

    RăspundețiȘtergere
  67. Pai daca aveai 18 ani, iti spuneam sa iei sticla sa bei, da la 16 iti spun sa astepti 18 ani ca sa te operezi.

    RăspundețiȘtergere
  68. Buna ziua. Pentru ca am citit cu interes toate postarile inainte, m-am gandit sa va povestesc si experienta noastra. Poate e de folos, stiti la ce sa va asteptati si nu veti fi atat de dezamagiti dupa aceea.
    Fetita mea a fost operata la Spitalul Budimex (MS Curie) saptamana trecuta. Credeam ca cel care va efectua interventia va fi dl. conf. dr. Dan Gheorghe, cu care discutasem la o clinica privata, vazuse copilul si recomandase extirparea polipilor. Am facut programare telefonic, la dna. Luminita, ne-am prezentat la spital dimineata la ora 7:00. Internarea s-a facut la Dr. Dan Gheorghe ... deci dansul urma sa se ocupe de copil.
    Nu a fost asa deoarece in timp ce in sala de operatii aveau loc interventii, dl. doctor acorda consultatii la cabinetul dumnealui de pe sectia ORL.
    Pe la ora 11:00 si ceva, la cateva minute bune de cand fetita fusese in sfarsit dusa in sala de operatii, l-am vazut pe dl. doctor cum incuie usa cabinetului si trece agale spre sala. Dupa 7-8, maxim 10 minute a trecut, tot agale spre cabinet spunandu-mi ca e gata si se ocupa rezidentul de hemostaza. Si asta pentru ca l-am abordat direct. Nu s-a oprit nici macar o secunda sa-mi dea mai multe detalii, macar daca erau mari, a avut infectie sau nu ...
    Din cate stiu eu (experienta personala intr-o sala de operatii se limiteaza la cele 2 cezariene) personalul care participa la o operatie se spala / echipeaza corespunzator (steril) pentru a intra in blocul operator. La copii, anestezia se face printr-o mascuta si dureaza atata timp cat este administrat gazul respectiv. Am fost asigurata de dna. anestezist ca perioada cat copilul este adormit este foarte scurta, pret de cateva minute. Nu pot sa cred ca dl. dr. intra intr-o operatie, chiar una simpla cum este considerata cea de polipi, in acelasi halat cu care consulta micutii raciti/mucosi/stranutaciosi.
    Parerea mea, bazata de experienta personala dintr-o zi in care am petrecut cateva ore bune la clinica ORL este ca dl. dr. Dan Gheorghe nu opereaza in spitalul Budimex, ci doar la clinica privata unde tariful este de 350 de eur (la cursul zilei) + 100 lei analizele.
    Dl. dr. a chemat pe rand mamicile in cabinet (:)) pentru a le inmana o hartie cu informatii (pe care putea foarte bine sa o aduca si o asistenta). Control? Da, la o luna dupa operatie. Tratament? Nurofen la 8 ore (pentru durerea din gat), in nas: ser efedrinat (?!) sau Rinofug. Daca au trecut 2 ore si 1/2 de la interventie, puteti pleca acasa!
    Nu a existat un consult pre operator si nici unul post operator. Din momentul in care mi-a fost adusa fetita in salon nu a mai venit nimeni sa o vada. Am mers eu sa intreb ce se intampla acum, care sunt conditiile ca sa putem pleca acasa.
    Tarife: 30 de lei asistentei sefe la internare (peste cateva ore, nici nu mai stia cine sunt), 20 de lei asistentei care a dus copilul in sala de operatie, 100 de lei anestezist (am auzit mamici care au dat 150 lei), 150 de lei dr. Gheorghe (dar stiu mamici care, suparate ca si mine de situatia creata, au dat mai putin). Total: 300 lei (jumatate din suma cu care ma pregatisem).
    Sper doar ca a primit ceva si rezidentul sau rezidenta care mi-a operat fetita.
    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  69. Am citit cometariul anterior despre operatia de polipi avuta cu cel mic. nefiind din Bucuresti credeam ca la Budimex se uita altfel la tine, dar din ce ai povestit tu am impresia ca peste tot e la fel, spagi si indolenta.
    Suntem o natie care dupa mine ar trebui sa dispara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am un baietel de 3 ani urmeaza sa fie operat de polipi peste 3 zile acu a facut rosu an gat si are freba se mai poate opera sau nu ? rog u raspuns

      Ștergere
    2. Stiu doar ca la operatie de amigdalite, acestea se opereaza cand nu are nici o problema cu ele, la polipi nu stiu, da mai bine intrebi direct medicul de familie.

      Ștergere
    3. buna sunt din galati am fetita de 10ani si vreau sa o operez de polpi dar nu stiu la ce medic sa merg

      Ștergere
  70. Stiu doar ca la operatie de amigdalite, acestea se opereaza cand nu are nici o problema cu ele, la polipi nu stiu, da mai bine intrebi direct medicul de familie.

    RăspundețiȘtergere
  71. urmeaza sa trec si eu prin aceasta experienta si vreau sa-ti multumesc pentru curajul cu care ma inspiri!
    sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. azi urma sa fim operati la polipi cu baietelu meu de 3 ani dar am fost amanati pana vineri asa ca copilu trebuie sa fie sanatos sunt putin stresata sper sa nu mai avem probleme pana vineri

      Ștergere
    2. azi am fost programati la operatie cu baietelul meu la opeatie de polipi cum am spus am fost reprogramati pentru vineri .a fost putin bolnavior a si vomitat dar sper ca pana vineri o sa fie totul bine tinetine pumni

      Ștergere
    3. nu stiu daca mesajele mele sunt citite de cineva ,dar am sa va ampartasesc din experienta noastra .cum am mai zis noi am fost programati vinerea trecuta la operatie de polipi cu baietelul meu de 3 ani am trecut si peste asta a fost o operatie de 35 min el fiind sub anestezie totala cand s-a sculat a fost greu dar a trecut. neu tinut 24 de ore si dupa aceea la consultat din nou . sii supriza o bucat de polipi mai atarna din anauntru si doamna doctor ia taiato jos pe viu saracu baiatu meu a vomitat si debea mai primea aer. nea mai tinut 2 ore si totul a fost okdeci nu a fost usor dar a trecut si acu e bine (numele meu este .ana si baietelul meu este albet )

      Ștergere
    4. Buna Ana, a suferit dinc ate vad baietelul tau dar bine ca e bine acum si nu mai are alte probleme. Sa fie sanatos in continuare si sa nu intri in problema urmatoare, amigdalitele in care suntem noi.

      Ștergere
    5. da ami pare rau sa aud asta . cati ani are copilul tau ? si de cand a fost operat? si dupa ccat timp de la operatie au anceput problemele de amigdalita ? sunt curiuasa ca azi a facut deja rosu an gat si are febra . doamna doctor nea zis ca sigur ca a avut prea multa secretie purulenta la polipi si deacea a facut azi febra . nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac voi ce ati facut cu problema asta de amigdalita????

      Ștergere
    6. Acum fetita noastra are 3 ani jumate, si problemele dese cu rosu in gat au inceput cam de la 2 ani jumate (de cand am inceput sa o ducem la camin). Ea fiind operata de polipi la 1 an jumate, desi si in perioada de dupa operatie pana la camin a mai avut probleme cu rosu in gat dar rare. Odata cu caminul tusea, mucii si rosu in gat era de 2,3 ori pe luna.
      Amigdalitele deocamdata am hotarat sa nu le scoatem, si sa incercam vara asta sa o lasam la tara la bunici, poate isi mai intareste imunitatea pana in toamna si speram sa fie o iarna mai linistita.

      Ștergere
  72. multa sanatate fetei
    eu trebuie sa ma operez maine 27 06 2012

    RăspundețiȘtergere
  73. dar doctori ce au spus ca trebuie scoase amigdalitele?si e bine ca iau scos polipii sau nu va antreb ca mie ami este destul de frica ca si baiatu meu imeiat dupa operatia de polipii a facut febra . cum am mai povestit mai sus . treaba sa complicat a facut puroi iara la gat si saptamana trecuta am fost internati din nou la spital . acu e mai bine dar nu stiu ce sa facem sai scoatem si amigdalitele???
    ( ana)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce am citit si am mai auzit si la medici si amigdalitele au rolul lor de aparare impotriva a organismului, astfel infectia se manifesta mai intai la ele si poate fi tratata si astfel inlaturata o infectia asupra oraganelor interne. Dar si daca problemele cu amigdalite sunt foarte dese cica e bine sa le scoti. Acum daca interventia ar fi probabil asupra mea n-as avea nimic impotriva, dar cand te gandesti ca e asupra unui copil sa-l terorizezi de mica cu astfel de interventii parca e nasol.
      Noi totusi incercam sa nu i le scoatem deocamdata, are 3 ani jumate si la varsta asta cred ca ii va ramane in minte o astfel de interventie. operatia de polipi a fost la 1 an si 4 luni, cand era prea mica sa mai tina minte.
      Oricum trebuie facute niste analize si vazut deca lunar ai probleme cu amigdalitele si recurgeti la antibiotice cred ca e mai bine de scos, dar consultati un medic mai de incredere, eu sunt doar un parinte care are si el probleme dar sper sa le depasim cu totii si sa ajugem cica la acea varsta de 7 ani cand aceste lucruri vor deveni istorie.

      Ștergere
  74. da ai dreptate olesea amigdalitele nu trebuie scoase dar ajung la un momentdat ca nu ai alta alegere cand face puroi la ele an fiecare a 2 saptamana alea se stric si nu mai au nici un rost sa fie acolo . anca nu le scoatem nici noi mai facem ceva cure de imunitate sa vedem anca o vara la mare si daca nici asa nu merge nu stiu ce mai pot face poate reusim sa ajungem la varsta aia de 7 ani de care vb vara sa trebuiasca sa le scoatem.dar asta e .. sanatate multa ( ana )

    RăspundețiȘtergere
  75. Buna ziua! Maine i-mi duc fetita in varsta de 1 an si 10 luni la Budimex, la Dr. Ursuleanu pentru adenoidectomie (extirpare polipilor).Ma adresez mamicilor care au trecut prin asta si va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa stie o mama si cum ar trebui sa se pregateasca pentru ziua operatiei.

    RăspundețiȘtergere
  76. ami pare rau ca ati raspun asa tarziu dar cred ca ati trecut deja de operatie cu micuta sper ca sunteti bine si eu sunt o mamica care a trecut prin asa cefa cu baietelu nu a fost usor dar a trecut nu ?

    multa sanatate va doresc

    RăspundețiȘtergere
  77. da si eu eram speriat de doctorita dupa ce m-a operat...acum vreo 8-9 ani cred...si acum mi se face rusine cand ma gandesc ca i-am zis sa se duca naibii ca eu la ea nu mai vin :)))).....acum mi-as cere scuze fata de dumneaiei dar nu stiu unde este...atunci eram mic si nu gandeam...dar mi-a facut u nmare bine...dar acum s-au refacut si trebuie sa ma operez iar

    RăspundețiȘtergere
  78. NU VA OPERATI, URMATI TRATAMENT HOMEOPAT!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna.de ce esti asa sigur pe fraza asta.scrie si de ce ar trebui cineva sa-ti urmeze ce ai scris fara nici o justificare

      Ștergere
  79. Buna tuturor! Sunt Dana si am citit cu interes toate comentariile dvs. Eu am operat baietelul meu de 3 ani si 8 luni de polipi la Buc, Spital Budimex, Dr. Ursuleanu, pe 7.aug.2012. Am sa va scriu cum a fost la noi.Ne-am prezentat la un control la d-nul doctor. Dupa discutii referitoare la simptome, l-a controlat si a zis ca-i de operat. Ne-a facut internarea. Copilului i s-a luat sange pt analize. A urmat discutia cu d-na doctor anestezist. Apoi i s-a administrat "un siropel", adica ceva cu putin diazepam care tb sa-l linisteasca putin. Asa a fost!A urmat operatia. O d-na asistenta l-a luat si gata! A revenit o alta d-na cu el , adormit, in carut, peste 15 min. A zis sa-i vorbesc, sa-l tin in brate si ca "va fi putin agitat!. Dar a fost cam mult agitat adica s-a trezit incet-incet si plangea "au-au" (adica il durea) si se zvarcolea si dadea semne de voma de la tub(cred ca a fost intubat) ca m-am speriat putin, initial. Apoi a tb sa-mi gasesc puterea sa ma linistesc. Si mirosea cumva respiratia lui, urat. Sigur de la taietura, medicamente, ceva... Curand s-a linistit si el cand mi-a auzit vocea, eu i-am cantat incet la ureche si stiam ca merge asa de cand l-am nascut, din maternitate. Si a inceput sa bea putin ceai. Apoi a adormit si a dormit cateva ore bune de parca atunci il anesteziase. Am asteptat sa se trezeasca dar tot dormea. Dupa 2-3 ore l-am trezit. In timpul acesta ne-a chemat d-nul doctor la control postoperator. Dar a adormit la loc apoi. A zis ca e bine. L-a externare, dupa numai cateva ore de la operatie, am fost sfatuiti sa nu bea decat lichide la temperatura camerei, dar nu mai putin de 2 l pe zi. A doua zi sa stea mai linistit. I-am dat in ziua operatiei sa manance o banana si mai tz un iaut. De a doua zi supa de pui si mancaruri fine (piure, lapte cu orez pasat, gris cu lapte, etc). Apoi, normal. Numai ca s-a intamplat altfel. Cred ca a avut o jena in gat si nu a baut suficiente lichide. De la LIPSA LICHIDELOR DUPA OPERATIE, COPII FAC FEBRA !! Eee, asta n-am stiut! Si a facut febra, 38,7. A si vomat putin. A doua zi era apatic, zacea in pat, nu manca, nu bea, nu vroia nimic. L-a un moment dat i-a curs pe gurita si pe nas un lichid maro, de consistenta mucilor, mai gros putin. Atunci m-am speriat. L-am sunat pe d-nul doctor si desi nu mai era la spital la ora aceea, m-a trimis la spital sa ne internam. Asta din cauza febrei ca ceea ce-i curgea pe nas erau resturi postoperatorii, normale. Urma ca a doua zi sa vina sa ne vada. Asa am facut. Ne-am internat si D-na doctor care era de garda i-a administrat intravenos perfuzie cu glucoza si solutie NaCl. I-a facut tare bine ca mi-a cerut de baut ceai si supita de pui, doar zeama. I-a dat si in antibiotic. A doua zi ne-a controlat d-nul doctor si ne-a externat ca nu e nimic si copilul e sanatos, si-a revenit. Deci, COPILUL, POSTOPERATOR, SA BEA MULTE LICHIDE !!! Acum e bine, am revenit acasa. Mergem la control 1-5 sept. Sper sa va fie de folos aceste informatii. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna.chiar aveam nevoie de o asemenea informatie.luni merg si eu la operatie de polipi cu fetita mea de 5ani si 8luni,si sincer sint cam speriata.nu stiu cum va reactiona la anestezie si totodata nu stiu cum ii va face anestezia k e cam fricoasa de ace.eu una am emotii foarte mari.noi am facut si o otita medie acuta si o rinofaringita pentru care am facut tratament timp de o saptamina,iar acum inca mai facem aerosoli cu dexa si fluimucil.am facut si analizele,sintem pregatite deja de operatie.noi o vom face la medgidia,am gasit un medic orelist f bun.sa speram k totul va decurge f bine.multa sanatate la toata lumea.si inca ceva,vroiam sa stiu cum se simte acum dupa atita timp de la operatie,ati mai avut probleme cu raceala?

      Ștergere
  80. Intrebare pt cei care si-au operat copiii la dr. Ursuleanu. Cum vi s-a parut? Fetita mea are 1 an jumate, a avut o raceala usoara si acum fornaie ingrozitor cand doarme. Imi este teama sa nu fie vorba de polipi si as vrea sa mergem la un consult la dr. Ursuleanu (stiu ca este si la o clinica particulara). Dintre cei care au facut operatia de polipi, ati incercat inainte si un tratament si nu s-a rezovat? Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  81. buna ptr antrebarea de mai sus eu am operat baiatu de 3 ani acu 3 luni poate e vorba la fetita ta doar de o raceala si iau ramas mai multa secretie de muci an nasuc noi am facut mai multe tratamente de picaturi cu gentamicina an nasuc si nea ajutat foarte mult dar pana la urma tot la operatie am ajuns acu e bine nu mai sforaie dar cand mai raceste tot se anfunda nasu ce sa zic nea ajutat operatia vorbeste si mai corect e bine cu tratament homeopat nu a mers asa ca eu nu cred an el multa sanaatate fetitei

    RăspundețiȘtergere
  82. Peste o saptamana urmeaza si fetita mea de 4 ani jumate sa se opereze. Am vorbit cu o doctorita de la spitalul de copiii din Timisoara, Luis Turcanu. Am emotii...

    RăspundețiȘtergere
  83. Salutare,
    Am citit cu mare interes toate postarile.Noi maine il operam pe baietelul nostru de 3 ani si 3 luni de polipi, de peste 8 luni tot incercam tratamente, mers la salina, la mare, tratament homeopat etc, dar se pare ca tot aici am ajuns. Il opereaza dr. Ursuleanu la clinica particulara din Titan. L-a consultat in urma cu o saptamana si a aspus ca trebuie scosi neaparat polipii, pentru ca deja sunt afectate si amigdalele si le salvam doar scotand repede polipii.
    Clinica se numeste Tinos ( pentru cine vrea sa caute pe net ) si am ales asa pentru ca este acelasi doctor si aceeasi echipa de la Budimex. Din ce am inteles la Budimex se da cca 100 euro ( 400-500 lei ) doctorului, 100-150 lei anestezistului si inca vreo 70-100 lei asistentelor, iar aici costa 1.200 lei ( cu trimitere )+ 70 lei analizele. Nu ne dau banii afara din casa, dar am preferat asa pentru ca am inteles ca e diferenta mare de confort si conditii... vom vedea maine, avem mari emotii, revin in zilele urmatoare cu amanunte. Sanatate si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  84. vrea si eu un medic bun din galati pentru operati de polipi

    RăspundețiȘtergere
  85. Noi am fost la Ritivoiu in Galati la spitalul de copii, si a fost OK, oricum nu stiu daca in Galati ai alta solutie in afara de Spitalul de copii.

    RăspundețiȘtergere
  86. EXISTA RISCURI LA ASA OPERATII......E INTREBARE

    RăspundețiȘtergere
  87. mergem si noi luni la operatie dar emotii cit cerul mari si lacrimile mele ca mama se fac riu miine duminika ....

    RăspundețiȘtergere
  88. buna.a mai facut cineva operatie de polipi nazali la bethesda-suceava?

    RăspundețiȘtergere
  89. buna seara am si eu o intrebare a mai facut cineva operatie de polipi la bethesda-suceava,care e cel mai bun medic,cat ar costa,daca anestezia este totala nu este periculoasa se face in coloana?va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  90. A mea dupa operatia facuta cand avea 1 an si jumatate s-a simtit bine, de racit a racit in continuare, si acum dupa 3 ani de la operatie polipii au revenit si se pare ca va trebui din nou operata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna.in sfarsit am trecut cu brio de operatie.am facuto ieri,a plins doar knd ia bagat branulica,in rest nu a stiut absolut nimik.nu a sangerat deloc,dar dupa o ora jumate mia vomitat ceva maroniu,apoi sa linistit si a dormit.nea externat la o orajumatate si azi am fost inapoi la control.ne simtim super bine,ni sa recomandat sa mancam usor,sa bem multe lichide,iar dupa operatie la o ora ia dat dr sa manince inghetata.cel putin 3zile trebuie sa mancam cate o inghetata pe zi mai smantanoasa de vanilie.eu ma simt cea mai usurata pentru k am avut emotii foarte mari,si am plins foarter mult in cele 10minute.sa speram k nu vom mai avea probleme asa mari de acum incolo.multa sanatate la toata lumea.

      Ștergere
  91. Buna, va rog sa mi recomandati un medic bun pentru operatie de polipi, fetita mea are 3 ani si jumatate si urmeaza sa ne decidem daca o operam la dr Smok din Tomisoara, cunoasteti un alt medic mai bun din Timi, va rog sa ma ajutati cu un sfat
    Va multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  92. Buna noi urmeaza sa ne operam de polipi peste vreo 2 saptamani la dr. Iovanescu in Timisoara va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi cine il cunoaste?

    RăspundețiȘtergere
  93. ne operam joi la craiova si ne este putin frica de anestezie si de cursul operatiei dar speram sa scapam usor .doamne ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  94. REVENIM CU VESTI SA VA POVESTIM(ANA VALENTINA)

    RăspundețiȘtergere
  95. Speram ca vestile sa fie pozitive si micuta/micutul sa fie sanatos si plin de energie.

    RăspundețiȘtergere
  96. Buna, suntem din Galati si acum 4 zile am operat fetita de polipi la spitalul Grigore Alexandrescu,din Bucuresti,la doamna doctor Toader Miorita, un medic foarte grijuliu si care iti vorbeste foarte frumos,nu te repede ca alti doctori.Operatia a decurs bine,s-a trezit repede din anestezie,sange i-a curs putin. Dupa amiaza am plecat spre casa si doamna doctor ne-a spus s-o sunam a doua zi,sa-i spunem vesti despre cum se va simti fetita,ceea ce am si facut. Peste cateva zile mergem la control la med. orl-ist din Galati care ne-a recomandat-o pe dansa.

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna, suntem din Galati si acum 4 zile am operat fetita de polipi la spitalul Grigore Alexandrescu,din Bucuresti,la doamna doctor Toader Miorita, un medic foarte grijuliu si care iti vorbeste foarte frumos,nu te repede ca alti doctori.Operatia a decurs bine,s-a trezit repede din anestezie,sange i-a curs putin. Dupa amiaza am plecat spre casa si doamna doctor ne-a spus s-o sunam a doua zi,sa-i spunem vesti despre cum se va simti fetita,ceea ce am si facut. Peste cateva zile mergem la control la med. orl-ist din Galati care ne-a recomandat-o pe dansa.

    RăspundețiȘtergere
  98. Pai doamna Toader e la origini de prin zona Galati, de aceea poate s-a purtat asa frumos :) Oricum, bine ca e bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA DOAMNA TOADER E DE LOC DE PRIN GALATI SI SE POARTA FRUMOS CA ASA SE POARTA EA DE OBICEI.SI MAI E SI FRUMOASA PE DEASUPRA.

      Ștergere
  99. mie imi face maine si nu vreau sa faca injectie vreau masca

    RăspundețiȘtergere
  100. la copii de 13 ani se poate anestezia doar cu spray?

    RăspundețiȘtergere
  101. Am opetat si eu fetita mea de 4,5 anisori cu anestezie locala, niste solutie pe nasuc si un spray in gatut, nu a durat mai mult de 5 minute, cd a iesit a fost plansa toata si suspina intr-una dar dupa o jum de ora a adormit si cd s-a trezit nu a mai avut nici o problema,

    RăspundețiȘtergere
  102. se dovedeste ca "alfabetismul" nu este un criteriu cand vine vorba de inmultire! am intalnit aici agramatismul si prostia in forme pure, nealterate de vreun manual de limba romana! si se inmultesc astea ... In 10-15 ani o sa se desfiinteze BAC-ul, nu de alta, dar nu o sa-l mai promoveze nimeni! Viitoarea clasa politica s-a nascut!

    RăspundețiȘtergere
  103. AM AVUT O EXPERIENTA TARE NEPLACUTA CU DOCTORA ZAMFIR ADINA DE LA GRIGORE ALEXANDRESCU....FEREASCA DUMNEZEU CINE AJUNGE CU COPILUL PE MANA EI...VORBESTE URAT VORBESTE DE RAU COLEGII INJURA VORBESTE CU TINE PE LA COLTURI MAI SI CONSULTA UN PIC PE SCARILE SPITALULUI...NU VA DORESC SA AJUNGETI LA EA NICIODATA EVITATI-O CAT PUTETI

    RăspundețiȘtergere
  104. va recomand cu drag sa mergeti la domna DR TOADER MIORITA de la spitalul GRIGORE ALEXANDRESCU din BUCURESTI,e un inger de femeie,mi-a operat baietelul de 2ani si 4luni de polipi si a fost super bine,stie cum sa se comporte cu copii,e minunata,va pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena,
      Poti sa-mi dai te rog detalii pe mail (pafl21@yahoo.com) in ceea ce priveste costurile operatiei? Avem programare pe 11 noiembrie si vrem sa fim pregatiti. Multumesc!

      Ștergere
  105. Buna!Dupa ce am citit toate comentariile m-am decis sa scriu si eu cate ceva din experinta mea vis-a-vis de scoaterea polipilor.Tin sa precizez ca am fost operata de 2 ori(deci polipii mai pot recidiva).Aveam 5 ani cand pe 14 august 2003 a terebuit sa ma prezint la operatie,eram mica si nu prea stiam ce se va intampla(asta nu e un lucru chiar rau,mai bine sa nu stii).Eram programata la un medic,dar fiidca a doua zi era sarbatoare si era si perioada concediilor am fost operata de un medic rezident.Nu tin bine minte toate detaliile,dar ce e mai important am retinut.Am ajuns la spital si am fost dusa in salon unde a trebuit sa asteptam...dupa asta a venit o asistenta si ne-a chemat(eram cu mama)..m-am despartit cu greu de mama,ok...am intret in sala si am fost intampinata de niste asistente dragute...am fost pusa s ma sui pe o masa mai mare decat mine si m-am intins pe burta si spre surprinderea mea..am fost intepata in partea dorsala(pentru a ma molesi un pic)si asistentele m-au luat cu vorba ca sunt foarte cuminte etc.(astea erau pentru a ma deruta un pic)...si am fost pusa pe un scaun rosu,si mi s-au aratat diferite ustensile pe care am pus mana din curiozitate si am fost mustrata rau dupa...in fine..m-am cam intins =D sa trecem la operatie in sine...s-au intors la mine o asistenta ,,mare`` si m-a tinut de maini,si am fost pusa sa tin tavita in care urmau sa fie pusi polipii,,asistenta ma tinei,iar doctorita s-a apropiat de mine si imi unbla in nas cu un foarfec,,scet lucru ma durea rau,si tipam si dadeam din picioare,calvarul a tinut cam 10 minute,dar mie mi s-au parut ore...s-a terminat cu bine(aproximativ)am fost dusa la mama si i s-a aratat tavita,care era plina de sange si doar atat,dupa am asteptat cam o ora sa mananc nu am avut probleme doar ca nu recomand operatia cu anestezie locala copiilor mici,deoarece raman TRUMATIZATI pe viata,e foarte trist mai ales cand si asistentele te mai bruscheaza.A DOUA OPERATIE a fost pe 5 iunie 2010,aveam doisprezece ani...am fost operata de acesta data si de polipi si de amigdale la o clinica privata,cu anestezie generala.A fost foarte bine de data asta,am mai fost la control si doamna doctor a sesizat ca au recidivat si ca ar fi cazul de operatie,eu fiind traumatizata de la prima experienta ai mei au decis sa fac o operatie sub anestezie generala,si amigdalele au fost de operat.Am mers pe 5 iunie la clinica si in drum am cumparat un buchet de flori pentru doamna doctor,operatia a costat 10 milioane,am fost cantarita si am fost dusa in salon(am avut analizele facute mai inainte;timpul de coagulare etc.)a asteptat cam vreo ora timp in care mi s-a pus branula,si a venit o asitenta care m-a dus in sala de operatie,intre timp am vorbit cu anestezistul...am fost suita pe masa abia atunci am avut mici tensiuni...si a trebuit sa intind mana cu branula...si am vazut cum anestezistul vine cu o seringa fara ac inspre mine(imi era teama)si mi-a pus-o in mana,m-a durut un pic,dar dupa am mai vazut doar becurile de sus si am vazut cum totul se intuneca usor si am adormit...de aci nu stiu ce sa intamplat,m-am trezit in salon dupa 5 minute cu cu un fel de calculator langa mine si cu o chestie pe deget...si vedem in ceata cum stau asistentele pe ,,mine,,si ma sterg la nas,am realizat ca sangerez,,dupa vreo jumatate de ora s-a oprit si sangerarea si am adormit la loc.Am mancat la vreo ora dupa operatie inghetata(pentru amigdale),si apoi dupa doua ore am mancat mai binisor.Am fost tinuta internata in spital pana a doua zi,totul a fost bine.In prezent am 16 ani si totul e bine,mentionez ca am purtat aparat dentar timp de 3 ani din cauza polipilor,deci sfatuiesc toate persoanele care au fost sfatuite sa faca aceasta operatie sa o FACA fara amnari.Multa sanatate tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  106. Bună ziua! Vă rog poate sa-mi dea cineva nr de telefon al doctoriței Mertic Adelina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, are cineva experiente ceva cu d-na dr. Mertic Adelina -sp. Grig.Alexandrescu. Trebuie sa-mi opereze fetita de polipi .Ma intereseaza costuri , tot .Multumesc

      Ștergere
  107. As avea si eu nevoie de nr.de telefon al dr.Iova escu din Timisoara ma puteti ajuta va rog?

    RăspundețiȘtergere
  108. Am avut norocul sa o descopar pe doamna doctor Adina Zamfir de la spitalul de copii Grigore Alexandrescu.
    Mi-a operat de polipi fetita, acum cativa ani si de atunci nu a mai avut probleme. Totul a decurs bine, fetita mea nu a plans deloc si nu i-a curs sange dupa operatie. Doamna Zamfir foarte grijulie si am vazut in ea un doctor care iubeste copii. Ii multumesc si o recomand tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  109. Buna Aurica te pot intreba cam cat a costat ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      Nu m-a costat nimic.
      Am intrebat-o atunci pe doamna doctor daca ma costa ceva si a spus ca nu a luat si nu va lua niciodata bani de la pacienti.

      Ștergere
    2. Si eu mi-am operat baietelul la doamna Zamfir. Intradevar, nu cere bani si este foaaarte atenta cu cei mici. O recomand tuturor

      Ștergere
    3. Asa e, doamna doctor Adina Zamfir nu primeste nicio atentie, in schimb este foarte atenta cu pacientii. Am avut onoarea sa imi operez baietelul la dansa si totul a fost mai mult decat ok. Va multumesc doamna doctor pentru tot ce ati facut pentru noi.

      Ștergere
  110. Buna Aurica te pot intreba cam cat a costat ?

    RăspundețiȘtergere
  111. Si eu am avut norocul sa o descopar pe doamna doctor Adina Zamfir. Intr-adevar e un doctor foarte bun. L-am operat pe pustiul meu si n-a avut complicatii sau recidive.

    RăspundețiȘtergere
  112. O zi buna,
      
       Numele meu este Mark Williams, eu sunt directorul general al Richardson Clifford împrumut companie. Aș dori să vă informez că în prezent, oferindu-împrumuturi la o rată de 2% la prețuri accesibile. Trimiteți aplicațiile dumneavoastră acum. Termeni și condiții se aplică

    Nume Firma: Richardson Clifford împrumut de companie.
    Compania Email: richardsoncliffordloaninvestment@hotmail.co.uk
    Numărul Whatsapp managerul companiei: +2348054422651
    E-mail managerul companiei: managingdirectorrclc@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  113. Ai nevoie de un împrumut pentru orice motiv? Contactați-ne acum cu un preț accesibil
    Împrumut de oferta de la 3%, rata dobânzii cu un minim de 1.000 $ și un maxim
    de $ 50,000,000,00 si Daca sunteti interesati ar trebui sa ne contactati la:
    jamesben614@gmail.com pentru mai multe informatii.

    Vi se cere să completați și să ne trimiteți următoarele detalii, astfel încât
    putem continua cu împrumut
    tranzacţie.

    Numele dumneavoastră:
    Adresa:
    Stat:
    Țară:
    Sex:
    Vârstă:
    Sumă împrumutată:
    durată:
    venit lunar:
    Numar de telefon:
    Scopul creditului:

    jamesben614@gmail.com

    Multumesc, toate cele bune ca ne așteptăm răspunsul dumneavoastră de urgență.

    Dl James. Ben

    RăspundețiȘtergere
  114. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie.

    Serviciile noastre includ urmatoarele: -
    * Credite pentru investitori
    *Consolidarea datoriilor
    * Al doilea ipotecar
    * Credite de afaceri
    *Imprumuturi personale
    * Împrumuturi internaționale

    Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

    Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
    Compania Email midland.credit2@gmail.com
    Compania NMLS ID: 315276.
    Site-ul companiei: midlandcreditonline.com


    Motto: Investiții pentru generații.

    RăspundețiȘtergere
  115. Buna!am si ru o inttebare...de la cate zile dupa antibiotic se poate face operatie de polipi?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  116. Am si eu o intrebare..baierelul meu te sa se opereze de polipi..a luat tratament cu antibiotic..am inteles ca dupa ce termina antibioticul nu poate imediat sa ii faca anestezie..cate zile trebuie sa treaca dupa ce a terminat antibioticul sa ii faca operatia??multumesc

    RăspundețiȘtergere
  117. Voi recomanda oricui caută împrumut de afaceri către Le_Meridian, m-au ajutat cu un împrumut de patru milioane USD pentru a-mi începe afacerea de quilting și a fost rapid Când am obținut un împrumut de la ei, a fost surprinzător de ușor de lucrat cu ei. Ele pot finanța până la suma de 500,000,000.00 de dolari (cinci sute de milioane de dolari) în orice regiune a lumii, atâta timp cât există 1,9% ROI pot fi garantate pentru proiecte. Procesul a fost rapid și sigur. A fost cu siguranță o experiență pozitivă. Evitați escrocii de aici și contactați serviciul de finanțare Le_Meridian activat. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. dacă sunteți în căutarea unui împrumut de afaceri.

    RăspundețiȘtergere
  118. Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000,00 EUR dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, apoi evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861

    RăspundețiȘtergere