emag profishare

vineri, 23 octombrie 2009

Branzica de casa pt bebelusi

De ce sa cumparati tot timpul branzica pentru cel mic, nu mai bine o faceti in casa si stiti ca nu contine tot felul de compusi chimici? Va prezint cateva metode de preparare a "celebrei" branzici de casa pentru cei mici.

Continut:

1. Brinza din lapte nefiert
Se pune laptele nefiert la prins la o temperatura de 17-20 grade. Dupa ce s-a prins (circa 24h), se pune putin la foc mic pentru a grabi coagularea.Se lasa sa se receasca, se strecoara si se lasa la scurs in tifon (4h). Brinza va iesi un pic acruta.

2. Brinza din lapte fiert
Laptele fiert si racit la 37 grade (cald la deget), se insaminteaza cu 2 linguri iaurt, se amesteca si se pune la prins intr-o cratita. Cind este prins (circa 10h) se pune la foc mic pina se formeaza cheagurile. Se strecoara si se lasa la scurs in tifon (4h).Mai putin acruta.

3. Brinza calcica sau rapida
In laptele fierbinte se pun tabletele de calciu lactic (8 comprimate /1l lapte). Se amesteca continuu pe foc pentru a nu se forma cheaguri mari. Cind apare zerul se da la o parte si se lasa la racit. Se strecoara si se lasa la scurs. Este chiar dulce.

4. Brinza cu zeama de lamaie
In laptele fierbinte se adauga circa zeama de lamaie (6-8lingurite/1l lapte), dupa ce s-a coagulat se lasa la racit si apoi se strecoara si se pune la scurs in tifon. Are acelasi gust ca si brinza calcica.

Dupa ce ai obtinut aceasta branzica iata cum o poti combina sa fie mai palcuta copilului tau:

Piure cu branzica de casa (de la 9 luni):
Ingrediente: 200 g banana, 50 g branzica de casa, 5 lingurite de glucoza.
Preparare: Banana o razi pe razatoarea de sticla sau plastic. Adauga gluzoca si branzica de casa, in prealabil pasata prin sita. In final, le dai prin mixer, pana cand compozitia devine omogena.

Ficatei cu branza
Ingrediente: 2 ficatei de pasare; lapte, formula pentru bebelusi; calciu lactic 2 tablete.
Preparare: Preparati branza calcica. Fierbeti 250 ml lapte si adaugati 2 tablete de calciu lactic in momentul in care fierbe.
Lasati sa fierba cca. 3 minute, dupa care se strecoara intr-o sita. Apoi fierbeti ficatul si cand e gata pasati-l bine. Adaugati branza calcica si amestecati pana se omogenizeaza si devine o pasta cremoasa.

Mar copt cu branzica
Ingrediente: 2 mere mari, 250 ml lapte, 1 lg.orez ,1 pliculet zahar vanilat/2-3 lgt sirop de zahar.
Preparare: Se cresteaza usor merele, circular, in partea superioara, se adauga la baza coditei putin zahar si unt, se pun la copt in cuptorul prealabil incalzit, timp de 30-45 de minute.In acest timp se prepara branzica de vaci, se pune la scurs. Se fierbe o lg cu varf de orez, (se poate scurge sau nu).
Se paseaza printr-o sita foarte fina merele coapte.Se paseaza branzica de vaci,se amesteca cu merele,pana la omogenizare iar la final se adauga orezul tot pasat si pliculetul de zahar vanilat si se amesteca bine pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se da la frigider pana se raceste usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu