emag profishare

luni, 21 septembrie 2009

Copiii extraordinari ai lumii

In lume exista tot mai multi copii supradotati care reusesc sa faca performante extraordinare. De la varste foarte fragede ei reusesc sa impresioneze prin performantele lor in diferite activitati.
Kim Ung-Yong a fost admis la universitate la varsta de 4 ani, si-a luat doctoratul la 15 si are un IQ de 210, ceea ce il face cel mai inteligent om din lume. La numai patru ani era deja capabil sa citeasca in japoneza, coreana, germana si engleza, iar la cinci ani, rezolva ecuatii diferentiale.

Harry Chapple, un baietel de numai patru ani din Marea Britanie a fost invitat sa intre in randurile Mensa dupa ce testele au aratat ca are un IQ de 144.
El a demonstrat inca de la varsta de doi ani calitati intelectuale exceptionale, putand, de exemplu, sa spuna alfabetul de la coada la cap.
Acum reuseste sa calculeze patratul numerelor in doar cateva secunde.

Akrit Jaswal este cel mai tanar chirurg al lumii. La doar 7 ani el a efectuat o complicata procedura chirurgicala: a refacut mana unei fetite indiene care suferise arsuri grave, in urma carora degetele unei maini ramasesera lipite intre ele.
Desi nu avea nici un fel de pregatire in chirurgie, a reusit sa separe degetele fetitei si sa redea mobilitatea mainii.

Gregory Smith a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace la varsta de 12 ani.
Gregory Smith citeste de la varsta de doi ani, iar la 10 era deja student.

Aelita Andre este o pictorita in varsta de 2 ani, ale carei lucrari au fost expuse intr-o galerie de arta.
Se pare ca Aelita s-a aratat pasionata de pictura inca de cand abia invata sa mearga si sa vorbeasca.

Si Romania se poate mandri cu o pitorita care a expus la o varsta foarte frageda. Alexandra Nechita, supranumita Micuta Piasso, s-a nascut la Vaslui, in luna august a anului 1985, insa destinul a facut ca, la numai doi ani, Alexandra Nechita sa ajunga in Los Angeles, SUA.
Nu implinise inca 9 ani cand a avut prima expozitie personala in Biblioteca Municipala. Darul ei fusese deja remarcat de presa locala, care a numit- o atunci “micuta Picasso”.

Cleopatra Stratan avea doar trei ani cand a sustinut un concert de doua ore in fata unei audiente considerabile.
Cel mai bine platit interpret tanar, cel mai tanar artist care a primit trei premii MTV si cel mai tanar artist care a avut o piesa pe locul intai la nivel national sunt alte trei recorduri notate de Academia Recordurilor Mondiale.

Daca aveti si voi un copil extraordinar nu ezitati sa ne spuneti, si ii vom dedica un articol pe acest blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu