emag profishare

marți, 28 iulie 2009

Despre aparitia dintilor la Bebelusi.

Desi dureaza cateva luni pana apar “dintii de lapte”, ei cresc constant inca de la nastere. Parintii pot urmari pozitia lor marcata de mici umflaturi la nivelul gingiilor. Varsta la care apare primul dinte variaza intre 6 si 10 luni.

Si in aceasta privinta fiecare copil este diferit, de aceea data aparitiei primilor dinti, precum si ordinea aparitiei acestora sunt foarte diferite de la un bebelus la altul
La unii bebelusi primul dinte poate apare pe la 3 luni, la altii dupa prima aniversare. Deci, aveti rabdare, caci un lucru este sigur: dintisorii vor apare singuri inainte ca bebelusul sa implineasca 2 ani.

S-a observat ca la bebelusii cu membrele mai lungi, precum si la cei care sunt alaptati, dintii le apar mai devreme decat la bebelusii mai dolofani.

Cel mai adesea, dintii incep sa apara pe la 6-7 luni. In general, un copil are toti dintii de lapte pe la 2 ani (cu variante de cateva luni).

Iata, desprecopii va prezinta o imagine explicativa despre varsta de aparitie a dintilor:


Primii dinti care apar sunt cei doi dinti centrali de jos (incisivii centrali). Urmeaza apoi cei doi dinti centrali de pe maxilarul de sus. Incisivii sunt dinti de taiere, retezare. Urmatorii dinti apar la anumite intervale de timp pana la doi ani si jumatate, trei ani, cand apar molarii posteriori (dinti de zdrobire).

Mai tarziu, intre 6 si 8 ani, dintii de lapte incep sa cada. Ei sunt impinsi afara de dintii permanenti care le vor lua locul.

Continuare articol: desprecopii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu