emag profishare

joi, 5 februarie 2009

Robotul babysitter

Când parinţii sunt la slujbă, copii sunt lăsaţi în general cu o altă persoană denumită "babysitter". Acum însă părinţii japonezi îşi vor putea lăsa copiii în grija unui roboţel.
Când parinţii sunt la slujbă, copiii sunt lăsaţi în general cu o altă persoană denumită "babysitter". Acum însă părinţii japonezi îşi vor putea lăsa copiii în grija unui roboţel, spune PhysOrg.

Roboţelul babysitter japonez. Sursa: Physorg.

Roboţelul are 1.4 metri înălţime, este colorat în galben şi alb, poate identifica copiii familiei după o cartelă magnetică ce o poartă pe haine, li se poate adresa pe nume, fiecărui copil în funcţie de vârsta lui şi domeniile lui de interes. În plus, roboţelul poate face fotografii în casă şi apoi le poate arăta copiilor. Observăm că deocamdată acesta ştie doar să interacţioneze cu copilul pentru ca el să nu se plictisească. Roboţelul acesta a fost produs de compania Tmsuk şi se vinde deocamdată doar la un centru comercial din un oraş din sudul Japoniei.

În Japonia roboţeii sunt tot mai des întâlniţi, de exemplu pe post de recepţioneri şi paznici. Având un roboţel în casă, copiii se învaţă încă de mici cu prezenţa roboţilor în viaţa de zi cu zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu