emag profishare

luni, 20 februarie 2012

Tatal si copilul impreuna

De la 1 martie, amândoi părinţii vor fi obligaţi, oficial, să aibă grijă de bebeluşul lor. Concret, din concediul de un an, pe care mama sau tatăl şi-l poate lua pentru creşterea nou-născutului, cel puţin o luna îi va reveni celuilalt partener.
România pune astfel în aplicare o directivă europeană care spune că şi tatăl, mai mult absent în viaţa celui mic, trebuie să-i schimbe scutecele şi să-i facă piureuri de fructe din când în când. Măcar o lună din concediul de un an al mamelor, le va reveni obligatoriu taţilor.
În acest timp, mama va merge la muncă şi nu va mai primi în aceă perioadă indemnizaţia de creştere a copilului, dar, în schimb, partenerul ei va beneficia de acest drept, calculat după aceeaşi regulă: 75 % din media veniturilor nete, realizate în cele 12 luni dinaintea naşterii copilului.
Cum multe mame în primul an mai alăptează cred că aici vor avea o problemă taţii, şi dacă e să ne gândim şi la angajator care trebuie să aducă pe altcineva în perioada lipsă a mamei sau al tatălui iar apare o problema. Eu cred ca şi fără acest proiect sunt tăţi care au grijă de copiii lor după program şi nu trebuie nepărat o lege.

Un comentariu:

  1. unii tati chiar au nevoie de lege ca sa isi indrepte atentia catre propriul copil

    RăspundețiȘtergere