emag profishare

miercuri, 31 martie 2010

Inchidere maternitate "Buna Vestire"

După ce prin anul 2008 în timp ce eram însărcinată cu fetiţa mea Alexia care acum are vârsta de 1 an şi 3 luni, aveam planuri să aduc pe lume copilul meu la maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi, dar din motive de siguranţă şi pentru că erau oarece probleme cu o naştere normală a trebuit să aleg să nasc prin cezariană la spitalul judeţean.
Citind ştirile locale din Galaţi aflu că Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi doreşte să închidă maternitatea „Buna Vestire” iar primarul Dumitru Nicolae n-are nimic împotrivă. Din contră, el a declarat că această decizie l-ar scuti de nişte cheltuieli suplimentare, precum plata chiriei.
„Poziţia mea este: «Dă, Doamne să o desfiinţeze, ca să nu mai plătesc chirie! ». Nu sunt însă atribuţiunile directorului Valentin Boldea să decidă acest lucru. Ministrul Sănătăţii trebuie să o închidă!”, a spus primarul Nicolae.

Imobilul a fost revendicat în urmă cu doi ani de comunitatea evreilor „Caritas” din Galaţi. „Chiria ne costă mult. Nu ştiu exact cât, ştiu doar că dăm cam cinci dolari pe metrul pătrat. Dacă o vor închide, vom scăpa de o povară în plus”, a spus Nicolae.
Totul a pornit de la cazul gravidei din Focşani care a murit pe 8 noiembrie 2009. Femeii i-a fost administrat Cytotec, medicament care este interzis gravidelor. Medicamentul provoacă avort spontan şi este interzis de către Agenţia Naţională a Medicamentului.

Continuare articol în adevarul.ro

Nu ştiu sigur dacă e un motiv de bucurie sau de tristeţe această veste, şi nici nu pot să va spun dacă era o unitate care să ofere asistenţă de calitate, poate doar cele ce au născut acolo să ne spune.
Vă invit şi la un sondaj cu privire la acest fapt, şi vă rog să vă exprimaţi părerea în partea stângă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu