emag profishare

marți, 15 iunie 2010

Ca sa nu ma uitati!

Cum de multă vreme nu am mai pus nici un filmulet sau poze cu Alexia, iată că acum mi-am facut ceva timp să vă arat câteva fotografii făcute în Gradina Botanică din Galați la începutul lunii iunie. Am pus și eu câteva poze mai reușite, oricum fetița mea e mare acum, are 1 an și jumătate și din pacate are o săptămână de când e plecată de langă tata, pentru ca își va petrece perioada verii în altă țară la bunici.

vineri, 11 iunie 2010

Sistem imunitar mai slab daca ne protejam exagerat


Copiii mici se joaca uneori cu obiecte pe care parintii le considera dezgustatoare. Este in natura lor; sunt curiosi, ating tot ce vad si nu se sinchisesc atunci cand mama le spune “Ia mana de acolo, e murdar”. Dupa autoritatile sanitare ne-au indemnat pe toate caile sa mentinem cat mai bine igiena, sa ne spalam in mod regulat pe maini si sa folosim cat mai des gelul antibacterian, e greu sa nu ne gandim la efectul pe care toate aceste precautii il au pe termen lung asupra sanatatii.

Bolile infectioase sunt un motiv real de ingrijorare, dar exista voci care sustin ca societatea moderna exagereaza in privinta protejarii celor mici de microbi si bacterii. Numeroase cercetari arata ca expunerea copiilor la microbi le intareste sistemul imunitar, protejandu-i astfel de unele boli mai tarziu in viata.

Acest curent de opinie sustine ca limitarea expunerii copiilor la paraziti, bacterii sau virusuri, in primii ani de viata ii face vulnerabili mai tarziu, in perioada adulta, la alergii sau alte afectiuni, precum astmul sau bolile autoimune. De fapt, copiii care si-au petrecut prima parte a copilariei intr-o gospodarie la tara sau care au fost dusi devreme la gradinita par sa fie mai putin afectati de alergii.

Intr-un studiu recent, prof. McDade si colaboratorii sai au demonstrat ca incidenta infectiilor in organismul adultlor este mai redusa daca pana la varsta de doi ani au fost mai expusi la fecale animale si au suferit mai des de diaree. Infectiile in organism sunt asociate cu numeroase boli cronice, precum bolile cardiovasculare, diabetul sau Altzheimer.

In ultima jumatate de secol, odata cu modificarea substantiala a comportamentului uman, s-a constatat ca multi dintre acesti microbi au inceput sa dispara. “Aceasta disparitie are consecinte – unele bune, altele rele”, sustine prof. Blaser.
Cand exageram cu masurile de igienizare a mediului in care se dezvolta sugarul pentru a il proteja de diverse boli riscam sa il lipsim de posibilitatea de a isi dezvolta un sistem imunitar puternic.

Articol integral in pe hotnews.ro

marți, 1 iunie 2010

La multi ani copilasi

Pentru că este 1 iunie şi e grevă printre bugetari, ar fi bine să fim mai veseli şi să ne gândim la copilarie, la momentele frumoase fără griji şi nevoie, de când eram noi copii. Părinţii care au cel puţin un copil deja se gândesc ce cadou, sa-i facă odorului său şi unde să-l ducă pe acesta de ziua copilului.
La capitotul cadou ne vin cei de la happyfish.ro cu o idee de cadou pentru cei mici, aşa că vă las să vedeţi imaginile video şi apoi să porniţi în goana după cadou.
La Multi ani tuturor copiilor şi celor care se simt copii.