emag profishare

vineri, 23 aprilie 2010

Foto cu bebelusi

Dacă acum câteva zile am publicat un articol cu nou născuţi fotografiaţi în diverse ipostaze ale somnului, acum să trecem la câteva fotografii cu bebeluşi ceva mai mari, dar la fel de drăgălaşi ca şi somnoroşii. Întotdeauna copilaşii vor fi nişte fiinţe foarte drăgălaşe şi oricât ar fi ei de neastâmpăraţi dragostea şi existenţa lor langă cei ce le-au dat viaţă va face viaţa mai frumoasă şi mai placută.Hongkiat a publicat ieri o selecţie intitulată Baby Photography: 40 Photos Of Lovable Babies, aşa că vă las şi pe voi să savuraţi catevă fotografii reuşite şi frumoase

luni, 19 aprilie 2010

Copii say "sleeeep!"

Fiindcă nou-născuţii sunt cele mai mici şi drăgălaşe fiinţe vreau să vedeti şi voi câteva fotografii cu frumoşii adormiţi. “Sleeping beauties”, este titlul unei cărţi de fotografii, realizată de Tracy Raver şi Kelley Ryden, care au realizat fotografiile adorabile cu bebeluşi. Este şi un material video în care le cunoaştem pe cele două fotografe, chiar şi în acţiune. Aflăm că pozează doar copii până în două săptămâni (când încă probabil mai mult dorm decât sunt treji).Urmaţi linkul anterior pentru a vedea 24 de fotografii dulci de tot, şi eventual urmăriţi şi videoştirea pomenită (după reclamele inerente).

vineri, 9 aprilie 2010

Cum sa-l dezvat de suptul degetului!


Sa dezobisnuiesti un copil de suptul degetului este intrucatva asemanator cu efortul de a convinge un fumator sau un alcoolic sa renunte la viciu.
Copilul este dependent, iar masurile punitive nu vor face decat sa-i intareasca fixatia. Il poti incuraja, dar nu-l poti si forta si, mai ales, nu are rost sa-l faci sa se simta vinovat.

De ce isi suge degetul?
Iata cateva dintre cele mai frecvente cauze pentru care copii se "ataseaza" excesiv de propriul deget:
* Foamea (lactatie insuficienta, intervale prea mari intre mese)
* Durerea fizica (colici, primii dinti)
* Lipsa de securitate emotionala
* Gelozia fata de fratior sau surioara
* Timiditatea

Iata cateva sfaturi
* Nu-l certa! Iti va prelua starea de nervozitate.
* Nu aplica masuri de corectie si observatii umilitoare in public! Risti sa-ti transformi copilul intr-un mic complexat!
* Nu-i atrage atentia de cate ori observi ca duce degetul la gura. Vei intari fixatia.
* Nu aplica chinia, praf de ardei iute, otet sau sare de lamaie pe degetul impricinat. Ii vei cauza afte, hiperaciditate sau rani pe degetul deja lezat.
* Nu incerca nici sa-i extragi cu forta degetul din gura.

Acest obicei poate să provoace apariţia unor dureri la nivelul degetului, dar mai ales deformarea boltei palatale şi creşterea defectuoasă a dinţilor. Copiii mici adoptă acest obicei pentru că se plictisesc şi li se pare confortabil. Pentru a-l face să renunţe poţi începe prin a-i arăta copii care au dinţii ieşiţi în afară sau strâmbi şi să-i spui că aşa îi va avea şi el dacă va continua. Apoi, poţi să-l înveţi câteva metode prin care să se stăpânească atunci când vrea să bage degetul în gură. Spune-i că în momentul critic este bine să-şi bage mânuţele în buzunar sau, dacă e în pat, sub pernă. Apoi învaţă-l să se relaxeze altfel - ascultaţi muzică împreună, jucaţ i-vă sau citiţi (copilul ar trebui să ţină cartea şi astfel nu-şi va suge degetul în timp ce tata sau mama îi citeşte).

ATENŢIE!
Din punct de vedere clinic, aceste obiceiuri pot fi expresia unor caractere fobice sau obsesive şi pot fi cauzate de diferite anxietăţi legate de
mâncare, apă, îmbrăcat, plimbare, anumite persoane sau obiecte. Ele sunt, în general, asociate diferitelor forme de stres, precum plictiseala sau singurătatea.

vineri, 2 aprilie 2010

Un YouTube pentru copii

Dacă youtube este un site de streaming video pentru toate categoriile de vârstă iată că a apărut şi ceva numai pentru copii noştri.

Kideos.com este se pare un serviciu pornit din iniţiativa unor părinţi cu simţ de răspundere care doresc ca copii lor să vizioneze în siguranţă clipuri video. Acestea din urmă sunt alese de către un cerc restrâns de persoane şi împărţite pe categorii de vârstă (0-2 ani, 3-4 ani, 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani) şi teme variat. Navigarea pe site se orientează după aceste criterii. Fiecare clip este însoţit de informaţii gen număr de vizualizări, data la care a fost postat, etichete care permit o căutare avansată, posibilitatea de a fi adăugat într-un playlist şi butoane de socializare.

Pentru vizionarea clipurilor nu este necesară înregistrarea. Totuşi aceasta poate fi utilă celor care doresc să îşi creeze şi să îşi salveze playlist-urile cu clipurile favorite. La înregistrare este cerută un nume de utilizator şi o adresă email validă, parola generată automat va fi trimisă prin email. După prima autentificare aceasta poate fi schimbată. Foarte interesant pentru părinţi poate fi faptul că la înregistrare sau la autentificare există o opţiune de deactivare a linkurilor externe, directe spre YouTube. Astfel copii nu pot accesa din greşeală şi alte clipuri.

Sursa: cnet.ro