emag profishare

sâmbătă, 30 mai 2009

First time in Barlad

Deşi următorul filmulţ a fost postat cu câteva zile în urmă pe blogul: http://mickwin.blogspot.com şi au fost ceva probleme cu o melodie a Maddonei care se afla pe coloana sonoră a filmului, a fost schimbată acea piesa şi acum are sunet.
Vă las să vizionaţi prima călătorie a Alexiei la Bârlad, precum şi prima noastră vedere a finului Radu Ştefan.

joi, 28 mai 2009

Bucataria bebelusului

Alimentatia corecta, bine preparata, un program alimentar respectat in primii ani de viata vor avea un rol hotarator in dezvoltarea copilului.

In primele patru luni bebelusul isi primeste toate elementele nutritive din laptele matern. Insa dupa aceasta varsta, organismul lui are nevoie de mai multe substante energetice. Astfel se incepe diversificarea alimentatiei prin introducerea treptata a unui aliment, lasand copilul sa se obisnuiasca cu gustul si consistenta acestuia.

Fructele si sucurile din fructe facute in casa sunt apreciate de bebelusul dumneavoastra si foarte sanatoase. La sugarul alimentat natural sucurile de fructe se pot introduce dupa 4 luni, incepand cu 1/2 de lingurita progresiv, zilnic, pana la 8-10 lingurite pe zi. Odata obisnuit cu sucul, bebelusul poate primii piureul de fructe. Se incepe cu introducerea merelor rase ( pe razatoarea din sticla) cu 1-2 biscuiti rasi. In alimentatia copilului nu trebuie sa lipseasca suc de morcov- bogat in vitamina A. Dupa 6 luni se poate da compot din fructe si piureul de fructe si legume.

Incepand cu 5-6 luni se inlocuieste o masa de lapte ( de obicei masa de pranz) cu supa de legume- la inceput numai zeama, piureuri de legume strecurta prin sita de ceai sau supa crema de legume. Este momentul in care mama se va inarma cu rabdare deoarece majoritatea bebelusilor refuza mancarea. Se pot da tot felul de legume, avand grija sa se pastreze calitatile nutritive (nu vor fi fierte in exces) Tot acum se introduc: cartofii, morcovii, dovleceii, sfecla, gulii, rosii, spanacul ,este de evitat fasolea, mazarea,varza. Alimentele vor fi variate pentru a evita refuzul cel mic.

In momentul cand copilul dumneavoastra nu accepta un anumit aliment este bine sa nu il fortati, astepta-ti cateva zile si incercati-l din nou. In nici un caz sa nu renuntati sa-i mai dati legumele sau fructele respinse. Se poate obisnui si incet incepe sa respinga orice mancare.

Carnea va fi introdusa in alimentatia bebelusului dupa varsta de 7-8 luni, aducandu-i un aport de proteine necesare cresterii. La inceput se va da supa degresata de carne slaba-pui ( 2-3 ori/saptamana). Dupa 9-10 luni se poate da piureul de legume cu pasta de carne, peste sau ficat de pasare. Se interzic: carnea de gasca, porc si mezelurile pana la 3 ani.

Un lucru important in alimentatia copilului il reprezinta pastrarea unui program de masa strict, precum si rabdarea si perseverenta tinerei mame.

Gimnastica in fiecare dimineata!

Gimnastica din primele luni creeaza buna dispozitie si favorizeaza o dezvoltare armonioasa pe viitor.
La sugar gimnastica poate fi inceputa din a 3 a luna de viata, exercitiile fiind facute cam la aceeasi ora, inainte de masa sau de baie. Sedintele de gimnastica la bebelus sunt de fapt un masaj facut cu multa blandete timp de 3- 4 minute si se executa la nivelul picioarelor, bratelor, spatelui, abdomenului. Miscarile vor fi circulare. Se va folosi un ulei de masaj sau crema pentru copii. Cand bebelusul a mai crescut, masajul va fi inlocuit cu miscari usoare ale membrelor, iar dupa 6 luni cu miscari de gimnastica.

Prin gimnastica pregatim muschii copilului pentru a putea sedea, a merge, iar masajul abdomenului si toracelui ajuta miscarile respiratorii.

Primele exercitii:

Pentru inceput se invata sugarul mai mare sa prinda mana mamei, ii intindem miinile si picioarele, apoi dupa cateva zile incepem miscarile circulare ale piciorului, flexam si intindem piciorul, miscari circulare ale bratelor, incepem ridicarea si coborarea membrelor superioare si inferioare, ridicarea corpului. In primele luni se incearca a se obisnui bebelusul sa urmareasca cu privirea anumite obiecte, in acest fel el fiind determinat sa ridice capul.

Dupa luna a-3-a:

Dupa trei luni il ajutam sa se proptesca in miini pentru a-si dezvolta muschii gatului si spatelui. Ii putem da diverse obiecte sa le apuce si sa le studieze. Cand a implinit deja 6 luni si poate sta in sezut, il putem stimula sa se tarasca pe o patura sau in tarc, incurajandu-l sa articuleze primele sunete. Tot in aceasta perioada daca il sustinem de subsuori copilul va incerca sa paseasca.

La varsta de noua luni il ajutam sa se tina in picioare, incepe gimnastica propriu zisa prin care copilul isi dezvolta muschii pregatindu-se pentru mersul in picioare.

Fiecare sedinta de gimnastica e bine sa se finalizeze cu un masaj general, care va inviora bebelusul.

marți, 19 mai 2009

Alexia si Daria

Iată că după atata vreme de când n-am mai postat nici un filmuleţ cu cele două prinţese Daria (naşa mică) şi Alexia (fina mică), a venit vremea să postez un filmuleţ făcut recent cu cele 2 domnişoare.

duminică, 10 mai 2009

Fetia mea

A trecut cam multă vreme de când n-am mai postat nici o imagine cu fetiţa mea ce dragălaşă. Iată că azi mi-am facut puţin timp să mai postez câteva imagini cu Alexia Gabriela.
Pentru a vizualiza fotogafiile vedeţi că aveţi în subsolul pozei butoane de trecere la poza următoare precum şi revenire cea anterioară

vineri, 8 mai 2009

Un baieţel drăgălaş

Iată că nu a durat mult şi apar primele fotografii cu Ştefan Radu (finul meu cel mic).
Aşa că va las să vă bucuraţi de primele imagini ale lui.

joi, 7 mai 2009

Discriminare pe fata pentru mamicile care asteapta indemnizatia de 85%

Desi au depus dosarul la inceput de ianuarie, nu au vazut niciun ban. Mai mult, nici copiii lor nu vor lua de acum alocatia de 200 de lei. Motivul? Au mame bogate, spune ministrul Marian Sarbu, si nu au nevoie de acest ajutor.

La Ministerul Muncii, timpul curge altfel. Cele mai mari intarzieri pe acest drum birocratic, "absolut accidentale", ar inseamna cel mult doua luni: "Chiar si 60 de zile a durat pana cand familia a intrat in posesia banilor," este de parere ministrul muncii, Marian Sarbu.

E contrazis insa. Diana din Arad spune: "E revoltator! Ajungem muritori de foame. Mi s-a spus ca persoana care facea recalcularea si-a dat demisia si o sa primesc indemnizatia peste inca 2-3 luni."

In plus, functionarii, neinformati sau dezinteresati, au trecut sub tacere o alta schimbare extrem de importanta. Copiii mamelor cu indemnizatie de 85% nu vor mai primi de acum, deloc, alocatia de 200 de lei. Vestea este confirmata de Marian Sarbu care spune ca ministerul pe care il conduce a promovat si acest aspect atunci cand a intrat in vigoare legea.

In zeci de mesaje, mamicile privesc insa totul ca pe o noutate absoluta: "Abia acum se spune! 85% din media venitului meu reprezinta 2300 ron! Sunt oare eu prea bogata ca si copilul meu sa ia alocatia?," este de parere Elena.

Articol preluat de pe stirile PROTV

UPDATE: Cititi si ascultati urmatorul articol tot de pe site-ul PROTV si puteti comenta pe aceasta tema, eventual sa ma lamuriti si pe mine daca eu ar trebui sa iau 1000RON indemnizatie nu mai iau cei 200ROn alocatie. Asta ar fi o idiotie.

Avortul, devine infractiune!

Prevederile au fost introduse in textul Noului Cod Penal de o subcomisie parlamentara condusa de Victor Ponta si au iscat reactii puternice din partea mai multor organizatii nonguvernamentale. Intr-o scrisoare adresata marti membrilor parlamentului, respectivele organizatii atrag atentia asupra faptului ca amendamentele vor a ea efecte dezastruoase: interventiile medicale ce au ca scop salvarea femeilor insarcinate ar putea fi, practic, blocat.
„O astfel de masura legislativa ar reprezenta un mare regres in garantarea unor drepturi fundamentale precum dreptul la viata, dreptul la sanatate, dreptul de a nu fi supus unor tratamente inumane sau degradante si dreptul de a nu fi discriminat pe criteriul sex”, arata semnatarii scrisorii, printre care se afla reprezentantii Societatii de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS) sau ai Centrului Euroregional pentru Initiative Publice.
Legislatia actuala in materie de avort, articolul 185 din Codul Penal in vigoare, permite avortul efectuat pentru a salva viata sau sanatatea femeii insarcinate, indiferent de varsta sarcinii.„Modificarile propuse de parlamentari vor putea duce la obligarea mamei romance de a naste, indiferent de situatie. Limitarea avortului la cele 24 de saptamani reprezinta limitarea unui drept al femeii”, puncteaza Ionescu.

miercuri, 6 mai 2009

Bine ai venit Radu Stefan!

Azi este o zi magică în familia finilor noştri, este ziua când s-a născut primul lor copil Radu Ştefan.
Pe aceasta cale vreau să le urez multă putere de muncă, sănătate, fericire şi să aiba multa grijă de puisorul lor.

LA MULTI ANI! RADU STEFAN